21 de octubre de 2019
 • Domingo, 20 de Octubre
 • 14 de agost de 2019

  El PP demana actuacions "urgents" davant la falta de neteja a Eivissa

  El PP demana actuacions "urgents" davant la falta de neteja a Eivissa
  El portaveu del PP a Eivissa, José Vicente Marí Bosó.PP

  EIVISSA, 14 Ago. (EUROPA PRESS) -

  El PP ha demanat aquest dimecres actuacions "urgents" davant la falta de neteja a Eivissa, "un dels principals problemes de la ciutat", segons la formació.

  En roda de premsa, el portaveu José Vicente Marí Bosó ha considerat que el "dany a la reputació del municipi és gravíssim".

  A més, ha destacat que es tracta d'un problema estructural, explicant que "els carrers estan en un estat lamentable de brutícia, amb greixos, excrements i orina per tots costats, a més de papereres saturades i la neteja de les platges també deixa que desitjar i són els empresaris i treballadors dels establiments els que acaben realitzant la neteja per vergonya".

  A aquest cas, ha dit Marí, s'afegeix la "confusa política" de l'equip de govern respecte a la retirada d'algues.

  El PP ha criticat a més que "la recollida de residus està mal planificada i és sorollosa amb l'excés".

  Per aquest motiu, "cal saber si els elements de recollida de residus compleixen o sobrepassen els 66 decibels de mitjana en l'oferta presentada i ajustar-los als nivells establerts en l'Ordenança de protecció del medi ambient i la salut contra la contaminació acústica de 2005".

  "I a tot això cal afegir l'evident proliferació de rates a la ciutat que desborden els serveis de desinsectació i desratització contractats i que contribueixen a agreujar la situació", ha explicat.

  El PP ha reiterat que és "molt preocupant" que en l'últim ple de l'Ajuntament, l'equip de govern afirmés que el grau de compliment del contracte és del 98 per cent "sense cap besllum de preocupació per la situació".

  Així, s'ha sol·licitat tota la documentació relativa al control i seguiment del contracte, com són els informes semestrals sobre els quatre indicadors de qualitat, el nombre de queixes o reclamacions tramitades en 2018 i 2019.

  "És imprescindible que l'alcalde es prengui de debò la gravetat del problema i adopti les mesures necessàries en lloc de fer oïdes sordes. És urgent estudiar les diferents opcions de millora dins dels marges de la concessió", han conclòs.

  Para leer más