22 de noviembre de 2019
7 de setembre de 2009

El PP demana a Antich que realitzi una reforma "a fons" del Govern per impedir que es pronunciï l'"ambient de crisis"

Fiol reclama a l'executiu que, en lloc de pujar impostos, elimini gerències i direccions generals innecessàries

PALMA DE MALLORCA, 7 Sep. (EUROPA PRESS) - -

El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Francesc Fiol, ha considerat avui que el president del Govern, Francesc Antich, ha de fer una "reforma a fons" en el seu Executiu per evitar que es pronunciï la crisi entre els partits del Pacte -PSIB, Bloc i UM-, motivada per les constants informacions que apunten a una possible remodelació del seu gabinet, que inclouria la fusió d'algunes Consellerias i la probable substitució de membres del seu equip.

Així ho ha indicat Fiol en el transcurs d'una roda de premsa celebrada per avançar alguns dels continguts polítics en els quals el seu Grup posarà especial interès al nou curs polític que arrenca dimecres que ve, qui va justificar la necessitat d'emprendre l'esmentada reforma en la "ineficiència i ineficàcia" del propi Govern. "No es pot insinuar cada dia una remodelació, perquè al final estàs deixant una sensació de crisis d'aquí als propis departaments que no contribueix al bon funcionament de l'administració", ha opinat sobre aquesta qüestió.

Amb tot, ha apuntat que l'"ambient de crisis" dins el Govern és una "evidència", ja que, segons ha indicat, "els mitjans de comunicació estan publicant cada dia coses sobre les Conselleries i el cessament dels seus responsables, que si ja eren cremades ara estan carbonitzades, perquè ni tan sols el president ha sortit ha negar les esmentades informacions", ha criticat.

En aquest punt, ha dit estar "impressionat" perquè els socis del pacte, que no pertanyen al PSOE, "li diuen a aquest partit qui són els departaments que s'han de delegar, amb tal que no toquin als seus, alguna cosa que no és seriós", va etzibar el portaveu popular.

L'EQUADOR DE LA LEGISLATURA

Segons la seva opinió, tot això fa que "estiguem davant d'una situació d'absència de lideratge dins de l'executiu, de falta de discurs i en què el funcionament de les Conselleries deixen molt a desitjar, quan ja hem passat l'equador de la legislatura".

Dos anys de Pacte en els quals, per al PP, "s'ha fet poc, ja que assistim a un debat permanent finalitat del qual és encoratjar alguns aspectes negatius de la gestió d'anys anteriors", però que, en cap cas, ha dit, "servirà per tapar la ineficàcia i incapacitat del Govern per treure'ns de la crisi econòmica".

En aquest sentit, es va preguntar si donades les circumstàncies, en lloc de plantejar-se una pujada d'impostos - com segons Fiol es planteja el Govern- "es podrien retallar direccions generals que no tenen cap competència o eliminar gerències que estan mancomunades o retallar despeses d'aquí i allà".

Finalment, ha opinat que l'administració autonòmica "no s'està posant remeis a la crisi", la qual cosa fa que "tinguem una perspectiva negativa sobre el Govern que serà, precisament, la que dirigirà el nostre treball durant aquest trimestre que ara comença, en què el grup popular actuarà amb serietat, rigor, respecte però amb contundència i claredat", ha postil·lat.