17 de noviembre de 2019
 • Sábado, 16 de Noviembre
 • 5 de juliol de 2010

  El PP demana a Calvo una acció "contundent" amb el botellot i es mostra a favor d'eliminar-lo d'algunes zones

  PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El PP de Palma ha reclamat a l'alcaldessa de la capital, Aina Calvo, una acció "decidida i contundent" en relació amb el tema del botellot i una actuació conjunta amb el Govern espanyol i autonòmic ja que "existeixen instruments jurídics per fer front a aquesta situació". A més, el partit s'ha mostrat a favor d 'eliminar aquesta "pràctica abusiva" a les zones en les quals s'alteri la convivència o es danyi la imatge de la ciutat.

  El president dels populars de Palma, José María Rodríguez, ha exigit a Calvo que "actuï" ja que té els instruments per fer-ho i ha remarcat que, si no ho fa, és "per la seva debilitat en el govern". A més, en roda de premsa ha lamentat l'"espectacle" que es produeix cada cap de setmana a la ciutat, així com el "consentiment" per part de l'administració pel que fa al consum d'alcohol.

  En una roda de premsa unes hores abans de conèixer que 14 associacions diferents de comerciants, hotelers i veïns afectats pel [botellón] es manifestaran cada dilluns a partir del pròxim 19 de juliol per exigir una "solució definitiva" a aquest tema, Rodríguez ha reprotxat a la primer edil el seu "desinterès i falta d'autoritat" per fer front a aquesta problemàtica durant tota la legislatura.

  Per la seva banda, el portaveu del grup a l'Ajuntament, Julio Martínez, ha remarcat que el PP sempre ha estat "al costat" de l'equip de govern aquesta "delicada qüestió". Alhora, ha lamentat l'actuació "irresponsable" i els "missatges contradictoris a la ciutadania amb una falta de consens públic i notori" entre els membres del Pacti.

  Precisament aquest dilluns, la tinent d'alcaldessa i regidora de Relacions Institucionals, Turisme, Comerç i Consum de Palma, Joana Maria Borràs, ha admès que la futura ordenança municipal contra el [botellón] no prohibirà aquesta pràctica de manera "dràstica", tal com s'ha fet a d'altres ciutats, sinó que es tractarà de "conscienciar als joves" perquè no beguin al carrer recuperant un espai "emblemàtic" com el Passeig Marítim per als turistes i els residents.