15 de noviembre de 2019
24 de setembre de 2009

El PP demana "coherència" al Consell d'Eivissa en la reorganització de la seu per garantir la seguretat

EIVISSA, 24 de Set. (EUROPA PRESS)

El grup popular del Consell d'Eivissa ha demanat avui "coherència" a l'equip de govern a l'hora de reorganitzar i reestructurar la ubicació dels serveis per garantir la seguretat.

Declaracions del PP després de conèixer la reestructuració de la seu i el tancament al públic dels aparcaments com a resposta als informes de Guàrdia Civil i Policia Nacional sobre la inseguretat d'un aparcament obert i sense vigilància. En aquest espai el Consell preveu ubicar, en un futur, les oficines d'atenció al ciutadà.

El grup popular ha manifestat, sobre aquesta qüestió, que no té res a objectar a qualsevol modificació per motius de seguretat i ha recordat que, en el passat legislatura, ja va presentar un projecte que reconvertia l'aparcament de la planta baixa en una guarderia per als fills dels funcionaris.

Un servei que van defensar, existeix al Parlament i en altres institucions, però que "el senyor Tarrés s'ha estimat més no executar". Tot i això, per al PP el govern insular, "com és habitual, està prenent decisions contradictòries i actua amb poca coherència en aquesta reestructuració".

En aquest sentit, el grup popular va sol·licitar avui a Tarrés que expliqui per quin motiu actua d'aquesta manera per augmentar la seguretat de la seu, mentre que, al mateix temps, elimina tres places de vigilants de seguretat en una època, a més, en què el problema de la falta de treball s'aguditza més que mai.

El grup popular va consultar, d'altra banda, quina és la raó que ha portat al president a eliminar la plaça de vigilant d'aquest enclavament i l'ha substituït per barreres mecàniques deixant l'entrada lliure a qualsevol persona que accedeixi a peu a la seu. També van preguntar a Tarrés les causes que han portat a l'equip de govern a suprimir dues places de vigilants a sa Coma "precisament ara que acollirà molts serveis de la institució".

Des del Consell Insular van manifestar que renuncien a aquest aparcament per erigir en aquest espai diferents serveis d'atenció a la ciutadania. Des de la institució van justificar el seu tancament "perquè no comptava amb els paràmetres de seguretat precisos", i han afegit que aquest espais "servirà per a trasllades serveis que es desenvolupen en oficines que actualment costen un lloguer a la institució".

L'altre aparcament existent serà usat només pels consellers i els treballadors hauran de deixar els seus vehicles en els aparcaments dissuasoris de Vila, des d'on un autobús els desplaçarà fins al Consell.