21 de marzo de 2019
14 de agost de 2008

El PP demana disculpes a la ciutadania per la corrupció i admet que "alguna cosa fallà" en el passat Govern

PALMA DE MALLORCA, 14 d'agost (EUROPA PRESS)

El vicesecretari general del PP, Antoni Pastor, va demanar avui disculpes en nom del partit a tots els ciutadans de les illes pels casos de corrupció que en els últims mesos han afectat a aquesta formació i va admetre que "alguna cosa va fallar" en els mecanismes de control del passat Govern, que no van detectar les irregularitats comeses presumptament per alts càrrecs.

"Seria ingenu negar que alguna cosa fallà, però ara tenim l'obligació de buscar mecanismes que permetin solucionar el que està passant", va afirmar Pastor en roda de premsa, en què ha reconegut la seva incomoditat per haver de respondre a les preguntes dels periodistes sobre aquest assumpte. "Hem d'afrontar la realitat de la situació, però seria injust tractar tots els dirigents populars per igual", va puntualitzar.

En la passada legislatura, va continuar, es va fer una "gran gestió", però "és cert que alguna cosa va fallar", va insistir Pastor, després d'anunciar que en les pròximes hores es reunirà un altre cop el Comitè de Drets i Garanties. Ho farà una vegada es conegui la decisió del jutge que ara mateix interroga wls tres detinguts per la trama de corrupció en Turisme Jove, i sobre el qual les investigacions portades a terme per la Fiscalia apunten a la comissió de sengles delictes de prevaricació, malversació de fons públics i suborn per part dels seus responsables en el passat Govern.

Pastor, qui va insistir en què aquest és un moment "complicat i difícil", va explicar que el PP té l'obligació d'atendre la resta d'assumptes que importen a la ciutadania, al marge d'aquests casos. "Comprenem que és un tema de màxim interès, però també tenim l'obligació de donar resposta a d'altres demandes i seguir fent oposició", va emfatitzar.

"Ens interessa donar una imatge de treball i de seguretat, que és el que ens estan demandant els ciutadans", va agregar, assegurant a continuació que el Comitè actuarà "amb fermesa i amb totes les conseqüències" una vegada tingui coneixement de la decisió judicial.

Preguntat sobre la doble vara de mesurar la corrupció per part del poder judicial, que en algunes ocasions ha denunciat la seva formació, Pastor va remarcar que en un Estat democràtic (un tracte igualitari) "no es demana, s'executa" i va subratllar que "res se soluciona dient que cal tractar a tothom igual".

"El que passi en altres partits ho deixam en mans de la justícia", va postil·lar Pastor.