28 de febrero de 2021
11 de setembre de 2008

El PP demana al Govern que no posi la crisi aèria com "excusa" per excloure Balears de la cogestió

Exigeixen al Govern que "no se'n rigui" dels ciutadans ni convoqui els 'populars' a reunions "només per quedar bé"

PALMA DE MALLORCA, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

La portaveu del PP a Balears, Catalina Soler, va exigir avui al Govern espanyol que no posi la crisi aèria i la menor afluència de passatgers "com a excusa" per justificar l'exclusió de Balears del nou model de cogestió aeroportuària acordat per l'Estat, que únicament té en compte els aeroports amb més de trenta milions de viatgers anuals, com és el cas de Barajas (Madrid) i El Prat (Barcelona).

Així ho va manifestar en la seva habitual roda de premsa de cada setmana, on va demanar així no emparar aquesta decisió en la crisi i en la retallada de vols, que comporta un menor tràfic de passatgers. "Que no diguin que per tot això no hi ha cogestió, perquè no ens serveix com a excusa", va incidir Soler.

En aquesta mateixa línia, també es va referir al començament de les retallades incloses en el pla de viabilitat d'Spanair, recordant que dilluns deixaran d'operar vuit avions de la companyia (cinc d'ells de la seva filial Aebal). Segons la seva opinió, aquesta situació suposarà una pèrdua de freqüències i turistes, una "major crisis", un menor riquesa, pel que va al·ludir al "perjudici total" que afecta al sector aeri en general.

D'altra banda, la portaveu popular va exigir al Govern que "no se'n rigui" dels ciutadans quan aborda qüestions referides a la crisi econòmica i porta a terme una política "difícil d'entendre", i alhora li va demanar que no convoqui als populars a reunions "només per quedar bé i fer el paripé".

Alhora, va titllar de "frivolitat" que el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, xifrés en "només" 800.000 euros l'estalvi que suposaria en quatre anys rebaixar en un 20 % els alts càrrecs de les Conselleries i personal de confiança contractat.

En aquest sentit, va recriminar que d'acord als càlculs realitzats pel PP, que va proposar la iniciativa de reduir el nombre de càrrecs, l'estalvi seria de 10,3 milions d'euros si s'exclouen els pertanyents a empreses públiques, consorcis i a la radiotelevisió autonòmic IB-3, mentre que en cas de ser inclosos aquests la xifra ascendiria a uns 12 milions d'euros.

Al mateix temps, va fer una comparació entre el nombre de càrrecs dels diferents departaments amb els quals comptava el passat Govern de Jaume Matas i l'actual Pacti, i va citar com a exemples a la Conselleria de Relacions Institucionals (amb 24 alts càrrecs i personal eventual en la passada legislatura i 27 actualment), la de Feina i Formació (nou davant de 12) i la de Comerç, Indústria i Energia (vuit davant d'onze).

En total, durant el passat mandat hi havia contractats 154 alts càrrecs i treballadors eventuals, mentre que l'actual Executiu en disposa de 177. "Que no ens enganyin", va etzibar Soler referint-se a l'actitud del Govern presidit per Francesc Antich, i alhora va lamentar que l'executiu "no vulgui escoltar l'oposició".