13 de noviembre de 2019
7 de setembre de 2009

El PP dóna suport a una pujada de pensions però exigeix a Zapatero que expliqui com es finançarà

MADRID, 7 Sep. (EUROPA PRESS) -

El vicesecretari general de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha afirmat avui que el partit dóna suport a una pujada de les pensions mínimes sempre que el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, expliqui com es finançarà la mateixa i quant pujarà.

En una entrevista concedida a RNE, recollida per Europa Press, González Pons ha advertit al Govern que dir "alegrement", en una situació de crisi econòmica, que es pujaran les pensions és "enganyar" als ciutadans, pel que va instar que s'informi d'on es treuran els diners.

"Si ens estan dient que cal pujar els impostos perquè no hi ha diners per pagar el subsidi d'atur, com pot al mateix temps dir que va a pujar les pensions?", ha indicat per subratllar que "si es necessita diners per pagar una cosa, no hi ha diners per pagar l'altra".

Dit això, el portaveu popular ha afirmat que la situació de crisi econòmica per la qual travessen algunes famílies espanyoles són "més pròpies" de la postguerra que dels últims anys de la democràcia, i ha criticat que hagin de ser els petits estalviadors "els que paguin els errors econòmics comesos per Zapatero".

AJUDES A LA DESOCUPACIÓ, RES COMPARADES AMB LES DE BANCS I CAIXES.

En aquest sentit, González Pons ha assenyalat que les ajudes a la desocupació propostes per l'executiu Central "no són res" comparades amb les ajudes que alguns bancs o caixes d'estalvis "han rebut els últims anys".

Finalment, el vicesecretari general de Comunicació del PP ha subratllat la importància que ha de l'executiu transmeti a la societat una "consciència d'austeritat" a través del "retallada" de despeses "superflus" com, per exemple, la "publicitat institucional". "Cal retallar la publicitat, cal retallar les despeses innecessaris i cal establir prioritats en la despesa pública", ha matisat.