22 de enero de 2020
 • Martes, 21 de Enero
 • 3 de juny de 2009

  El PP exigeix Calvo que "actuï amb decisió" i plantegi una solució al conflicte entorn del Palau de Congressos

  Els populars no s'oposaran al trasllat de les restes trobades a Son Espases si és l'opció elegida pels tècnics

  PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

  El PP va exigir avui "responsabilitats" al president del Govern, Francesc Antich, i a l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, per la seva "inoperància" en el conflicte amb les obres del Palau de Congressos i va sol·licitar aquesta última que "actuï amb decisió" a l'hora de plantejar una solució a aquest tema que, segons el partit, passa o pel "rescat de la concessió" o per una "reformulació" del contracte.

  Així, el portaveu del PP al consistori palmesà, Rafael Duran, ha assenyalat en roda de premsa que Calvo ha d'actuar amb "fermesa i sentit comú" així com "sense pressa pressa però sense pausa" per donar una solució a aquest tema que és "un problema de tots els ciutadans".

  D'altra banda, es va referir a les restes arqueològics trobades al solar on estarà ubicat el futur hospital de referència de Son Espases que, segons s'ha conegut, podrien pertànyer a un assentament militar romà. Així, el popular va posar èmfasi que la Llei de Patrimoni Històric estableix que el valor de les troballes està "lligat al lloc en el qual es troben".

  "DOBLE VARA DE MESURAR"

  Així, ha criticat la "doble vara de mesurar" tant dels qui governen com de les persones que, segons creu el PP, s'haguessin manifestat en el cas que hagués governat aquest partit.

  En aquest sentit, ha assenyalat que quan el PP va trobar restes en les obres de l'aparcament d'Antoni Maura s'ha criticat la formació popular quan aquests actualment es troben "integrats i protegits", mentre que els trobats en Son Espases han estat traslladats i "guardats en un magatzem i no passa res".

  Tot i això, preguntat sobre què s'hauria de fer amb els descobriments de Son Espases ha indicat que si els tècnics consideren que el millor és traslladar-los "nosaltres no ens oposarem".

  D'altra banda, el popular tampoc es va pronunciar sobre quina solució prefereix la seva formació per solucionar la decisió per part del grup Barceló d'abandonar el projecte del Palacio de Congresos.

  Així, es va limitar a assenyalar les dues possibles opcions com són el rescat de la concessió, de manera que l'administració es faria càrrec de la construcció i, després, es realitzaria un concurs per a la seva gestió. L'altra alternativa seria la novació, és a dir, reformular el contracte d'acord amb "una nova situació", ha explicat.

  "IMPRESENTABLE" ACTUACIÓ DE L'ALCALDESSA

  Tot i això, Durán va titllar d'"impresentable" l'actuació de Calvo pel fet de "portar dos mesos callada". Així, ha lamentat que si aquest assumpte no hagués aparegut en els mitjans de comunicació "assegurança" que els ciutadans de la capital balear no sabrien res de la situació del Palacio de Congresos.

  D'altra banda, va reclamar l'alcaldessa de Palma que "busqui un lloc" per ubicar el tercer camp de golf que havia a la zona de l'aparcament dissuasori -prop de l'estació de metro de Son Fuster- ja que aquest, segons ha explicat, va haver de ser "desmuntat" per les obres del metro. Així, ha recordat a Calvo que les persones de Son Oliva i Sant Francesc "es mereixen" aquesta instal·lació, ha conclòs.