10 de diciembre de 2019
25 de juny de 2009

El PP exigeix la "immediata" compareixença de Leciñena per explicar l'"abús" fet dels mitjans públics

PALMA DE MALLORCA, 25 Jun. (EUROPA PRESS) -

El PP va exigir avui la "immediata" compareixença de la consellera d'Interior, María Ángeles Leciñena, a la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament perquè expliqui l'"abús dels mitjans públics" fet quan pel que sembla va manar l'helicòpter d'Emergències a buscar a un funcionari, que es trobava en el torrent de Mortitx, per fer-li una consulta.

En l'habitual roda de premsa del partit, el portaveu popular, Carlos Simarro, es va referir a la possibilitat que el cas Can Domenge sigui elevat al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) a causa de a la condició d'aforats de dos dels imputats, el conseller de Turisme, Miquel Nadal, i el parlamentari del Grup Mixt, Bartomeu Vicens. Així, ha assenyalat que la formació emetrà "les seves opinions" quan la Justícia arribi a alguna "conclusió".

En aquest sentit, ha manifestat que "demanarem el que sigui oportú" en el cas que hi hagi "intervencions cautelars" però que, mentre únicament hi hagi una imputació, el PP demostrarà el seu "total respecte" a les actuacions judicials.

Alhora, referint-se a la compareixença de Leciñena, ha indicat que "agrairien" que es produís de manera voluntària tot i que va avançar que, si aquesta no es produeix, sol·licitaran una reunió de la Diputació Permanent perquè es convoqui la Comissió i la consellera doni les explicacions pertinents.

D'altra banda, va revelar que el diputat popular Antoni Serra ha enviat una carta a la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, en què li sol·licita una reunió amb l'objectiu de plantejar-li una sèrie d'iniciatives que aconsegueixin fer front a les conseqüències que posseeix la crisi econòmica en els col·lectius més desafavorits.

Així, Simarro ha criticat el "retard considerable" del Govern en el pagament de les ajudes, tant als ajuntaments com a algunes associacions del tercer sector.

"NOU MENYSPREU" DEL PSOE A BALEARS

En un altre ordre de coses, el portaveu ha lamentat el "nou menyspreu" del PSOE cap als interessos dels ciutadans de Balears, referint-se al rebuig d'ahir per part del Congrés dels Diputats a una proposició no de llei del PP per la qual s'instava el Govern espanyol a subscriure un nou conveni de ferrocarril i transport amb Balears, per un import de 1.616 milions d'euros.

Aquest "vot negatiu se suma" al de la Comissió de Sanitat, ha recordat Simarro, sobre el cofinançament de Son Espases amb l'"agreujant" que els diputats del PSOE de les illes no van estar presents en el debat, ha opinat.

D'altra banda, Simarro ha reconegut que desconeix els motius pels quals els senadors del seu partit van votar ahir en contra d'una iniciativa en què es proposava ampliar les causes de recusació dels magistrats dels Tribunals Superiors de Justícia, perquè en les causes penals contra aforats autonòmics, i si aquells han estat elegits a proposta dels parlaments regionals, s'hagin d'abstenir, per evitar dubtes sobre la seva "imparcialitat".

PROPOSTA DE SAMPOL

La iniciativa va ser proposada per Pere Sampol, membre del Grup Mixt del Senat pel Partit Socialista Mallorca-Entesa Nacionalista. Sampol va presentar aquesta iniciativa arran de la polèmica suscitada per l'elecció de Felisa Vidal com magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Balears. Havia estat membre del Govern de Jaume Matas (PP) i ocupava el segon lloc en la terna que el Parlament balear va proposar al Consell General del Poder Judicial perquè elegís a un.

Així, el portaveu del PP ha indicat que aquesta proposta és lògica tot i que l'hauria de "llegir completa" per comprovar "qüestions de manera". Tot i això, ha remarcat que preguntarà als senadors per comprovar les raons del seu vot.

Referint-se a l'estudi que determinava que el 57,3% dels simpatitzants del PP de les illes creia necessari renovar la cúpula del partit després de la incorporació de la seva presidenta, Rosa Estaràs, al Parlament Europeu, Simarro ha assenyalat que es tracta d'"una enquesta més" i que el "fòrum d'opinió" de la formació és el Comitè de Direcció.

En aquest sentit, ha afirmat que la junta local de Calvià no va sol·licitar la realització d'aquesta enquesta i va incidir que l'objectiu del PP és "recuperar" el govern de totes les institucions de les illes i "deixar a part els personalismes".

Alhora, referint-se a la possibilitat que l'ex gerent del Consorci per al Dsenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB), Antònia Ordinas, es lucrés juntament a la seva dona de la venda de productes balears, Simarro ha assenyalat que aquesta persona "va defraudar" tant als ciutadans de les illes com el propi partit.

Així, ha indicat que el PP es presentarà "on calgui per salvar l'honra" de la formació i que, si aquest fet es confirma, és una "actuació condemnable i condemnada" pel partit.

Finalment, ha criticat al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per l'augment d'impostos fet i ha remarcat que la pujada en els combustibles repercutirà negativament en la competitivitat de les empreses. Alhora, ha manifestat que aquest fet evidència l'"engany" del cap de l'Executiu nacional ja que abans de les eleccions europees "parlava de brots verds".