16 de octubre de 2019
 • Martes, 15 de Octubre
 • 6 de juliol de 2009

  El PP presentà avui al Govern un paquet de mesures socials anticrisi

  PALMA DE MALLORCA, 6 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El PP es reuní avui, a partir de les 9.00 hores i durant una hora i quart, amb la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, per presentar un primer paquet de mesures socials anticrisi, dirigides a "reorientar" les accions que l'executiu està portant a terme "sense èxit", així com per posar-se a disposició de l'administració autonòmica a fi de treballar conjuntament per atendre l'"agreujament de la situació que es preveu a final de la temporada turística".

  Els populars lamenten que, "desgraciadament", la desocupació ha augmentat "fins a límits extrems" i l'activitat empresarial a l'àmbit turístic "no està donant el suficient per mantenir un terra d'ocupació que mantingui estables els llocs de treball".

  En aquest sentit, els populars creuen que els Serveis Socials dels ajuntaments en general i, particularment, aquells que donen servei a més de 20.000 habitants tenen una situació "dramàtica" pel que fa a l'augment de nombre de casos a atendre i també referint-se a la capacitat de finançar de manera "ordenada i responsable" les accions "oportunes" en el marc de l'actual crisi.

  Al contrari, han afegit des del PP, la reducció de la temporada turística, la baixada d'ingressos de la principal indústria de les illes i el nombre de persones sense cap prestació social al seu abast condueixen a un escenari que, segons la formació, "requereix de l'esforç de tots per atendre'l i treballar amb el màxim consens possible entre totes les forces parlamentàries".

  Alhora, el PP ha manifestat la seva preocupació pel fet que, mentre el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, anuncia que Balears ha entrat en recessió, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero "parla d'una recuperació econòmica que no es veu per cap costat". "Per aquesta raó cal compartir informació objectiva per aclarir quin és l'escenari actual i extreure les conclusions idònies per atendre a les persones amb més necessitats", ha assenyalat el partit.

  Així, han considerat que deu potenciar-se la coordinació entre les diferents administracions públiques, "tenint molt en compte les administracions més pròximes als ciutadans i que es constata que són la principal referència de les persones que es troben en una situació social més fràgil".

  "Davant d'aquesta realitat, volem remarcar, en primer lloc, la nostra disposició per treballar tant com calgui per evitar que les persones amb més necessitats de la nostra societat siguin les que més pateixin les conseqüències", van incidir des de la formació, que de la mateixa manera va reclamar de les instàncies supramunicipals "la suficient coordinació i sensibilitat entorn d' aspectes de rellevància fonamental sobre els quals volem captar la seva atenció a la reunió prevista".