8 de marzo de 2021
4 de juny de 2008

El PP proposa que Son Dureta s'utilitzi com residència temporal dels professionals i familiars desplaçats

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Grup Parlamentari Popular va sol·licitar avui al Govern que negociï amb el Govern espanyol els nous usos de l'Hospital Son Dureta com residència temporal tant per als professionals, com per als familiars dels pacients desplaçats.

Durant la Comissió No Permanent de Salut celebrada aquesta tarda al Parlament, la portaveu del PP en matèria sanitària, Aina Castillo, va destacar que aquesta mesura permetria millorar les condicions dels familiars dels pacients de Menorca, Eivissa i Formentera que deuen desplaçar-se a Mallorca per rebre assistència sanitària de referència.

Alhora, Castillo va afegir que també permetria crear nous incentius per atreure especialistes a les Illes i evitar el tancament dels quiròfans de l'Hospital General, "que ja estan començant a ser desmantellats per la Conselleria de Salut i Consum, traslladant als professionals que treballen a l'àrea quirúrgica" a altres centres sanitaris.

La dirigent popular es va referir a les "possibilitats d'espai disponibles" en la infraestructura hospitalària per justificar la seva petició. En habilitar espais destinats a residència dels especialistes desplaçats "es crearien incentius" per atreure a nous professionals "contribuint a pal·liar la carència d'especialistes sanitaris que des de fa anys pateix el nostre sistema de salut".

L'Hospital General realitza anualment prop de 4.000 intervencions quirúrgiques i més de 25.000 consultes externes així que, amb el tancament, aquestes deurien redistribuir-se pels diferents hospitals de Mallorca, "que ja pateixen saturació", va criticar Castillo.

Finalment, la parlamentària popular ha afirmat que l'increment que pateixen les llistes d'espera "des que la sanitat és gestionada pel Pacte d'Esquerres", augmentant un 14 per cent a final de 2007 i un 15 per cent el març.