7 de junio de 2020
11 de desembre de 2008

El PP de Sant Josep denuncia la vulneració del seu dret a la informació en matèria econòmica i documental

EIVISSA, 11 de desembre (EUROPA PRESS)

El PP de Sant Josep va denunciar avui la vulneració del seu dret a la informació en matèria econòmica i documental, al donar-se abans a conèixer els Pressupostos de la població als mitjans de comunicació que a l'oposició. Per a la portaveu de l'agrupació, Encarna Castro, PSOE-EXC actuen de la mateixa manera que a la resta d 'institucions en les quals governa, obviant el consens amb la formació política votada per un important gruixut de la ciutadania.

Fets que va apuntar redunden en una aprovació d'iniciatives en solitari que "no refuten les accions dels executius en temps de crisis".

Segons va considerar Castro, és impossible fer la seva tasca fiscalitzadora i presentar iniciatives positives, si "se'ns òbvia de tot tràmit". Així va lamentar que des de PSOE-EXC estiguin desaprofitant "l'experiència dels nostres regidors per una falta de consens i intenció democràtica".

Per part seva el regidor en l'oposició Vicente Torres va denunciar altres menyscabaments com la ineficàcia de l'àrea de Promoció Econòmica, la Denegació de la Sol·licitud de Comissió Informativa o la falta de compliment de la legalitat en les convocatòries plenàries.

En el primer cas el grup va lamentar que l'Ajuntament permeti que la seva promoció no s'executi des del consistori, de manera directa, i sigui suplantada constantment per altres òrgans de govern "perdent així eficàcia".

Alhora l'edil va denunciar la falta d'informació que rep el grup a l'hora de conèixer els projectes a incloure en els Fons d'Inversió Municipal, tot i haver sol·licitat formalment participar en aquest punt.

Torres va considerar que denegar una trobada per a aquest fi i justificar-lo amb la convocatòria d'una Comissió d'Hisenda "és fer política unilateral on l'executiu preveu votar els plans a incloure en aquests 3 milions d'euros sense donar a conèixer les iniciatives previstes en la documentació prèvia i faltant a la legalitat".