21 de noviembre de 2019
14 de gener de 2009

El PP de Vila advoca per "facilitar" la concurrència d'empreses eivissenques a les promocions públiques

EIVISSA, 14 de gener (EUROPA PRESS)

El Grup Municipal Popular a l'Ajuntament d'Eivissa va instar avui a l'equip de Govern a revisar els plecs de condicions per a l'adjudicació de contractes d'execució d'obres, com la del nou edifici de HPO de Platja d'en Bossa, amb la finalitat de "fer possible, dins del marge de la legalitat", la concurrència d'empreses locals.

Entre les cinc empreses que opten a la construcció del citat immoble no figura cap empresa eivissenca, malgrat que, després, les constructores locals són subcontractades per a l'execució de les obres, reservant-se l'adjudicatari original un marge mínim d'aproximadament el 19%, segons exposa l'agrupació.

Els Populars van mostrar la seva preocupació davant de "l'evidència" que, en les obres públiques adjudicades a Eivissa per les Administracions, "les empreses locals no aconsegueixen ser les adjudicatàries de gairebé cap", tot i que habitualment s'acudeix a elles per actuar com subcontractistes.

Segons el parer del regidor del PP Alejandro Marí, "aquesta situació deu corregir-se, ja que fa impossible que es quedin al municipi els avantatges i beneficis de tot ordre que generen les obres públiques".

Així, els populars consideren "imprescindible" que, "en el greu procés de crisi econòmica que estem patint, la iniciativa pública es conjugui amb la privada", i que les Administracions públiques mantinguin alts nivells de dinamisme a través de la licitació d'obres públiques, ponderant una participació més alta de les empreses locals. Així, les empreses d'Eivissa aconseguiran, segons el parer de Marí, "el suport financer suficient per créixer en competitivitat i seguir mantenint i creant ocupació".