29 de marzo de 2020
18 de agost de 2008

El PP de Vila denuncia que un altre càrrec de confiança de Tarrés va ingressar de Vila més de 161.000 euros en contracte

EIVISSA, 18 d'Agost (EUROPA PRESS)

El Grup Municipal Popular a l'Ajuntament d'Eivissa va denunciar avui que "un altre càrrec de confiança de Xicu Tarrés", en concret la cap de Protocol del Consell Insular, Cristina Escudero, va cobrar de l'Ajuntament de Vila 161.941,09 euros en només dos anys per l'organització d'esdeveniments lúdic-festius al municipi d'Eivissa, amb l'empresa que dirigia 'Egalia Eventos, C.B.'.

Segons va assegurar el regidor en l'oposició, Tony Prats, com en el cas del director insular de Relacions Ciutadanes, Francisco Chamizo, Cristina Escudero es va desvincular de la seva empresa en el moment en què va ser nomenada per al càrrec de designació directa que ocupa actualment. Només l'organització de les festes nadalenques 2006-2007 van suposar a l'empresa d'Escudero uns ingressos de 52.032,54 euros, "un muntant que per la seva quantia hauria obligat a convocar un concurs públic per a l'adjudicació".

El cas de 'Egalia Esdeveniments' és semblant al de 'Puntoiaparte' ja que els dos responsables van rebre adjudicacions directes per valor de milers d'euros, sense la concurrència de concurs públic algun, va explicar. Segons Prats, Chamizo percebia una mitjana de 90.000 euros anuals en contractes 'a dit' per part dels Governs municipals del PSOE, en el cas d'Escudero, la mitjana és alguna cosa inferior: 80.970 euros (13,5 milions de pessetes) a l'any.

El popular va esgrimir que finalment, en el cas de tots dos, els serveis de contractació de l'Ajuntament d'Eivissa no tenen constància de cap contracte o conveni subscrit amb cap d'aquestes dues empreses.

A més, el Grup Municipal Popular va formalitzar avui, a través del Registre General de l'Ajuntament la seva petició per a la constitució d'una comissió d'investigació per abordar els contractes atorgats a l'empresa 'Puntoiaparte' en les seves diferents modalitats mercantils com Societat Cooperativa Particular, Comunitat de Béns i Societat Limitada entre els anys 1999 i 2008.