26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 11 de febrer de 2010

  El PP de Vila exigeix a Costa un Pla de Manteniment dels col·legis per evitar la degeneració dels immobles

  EIVISSA, 11 Febr. (EUROPA PRESS)

  El Grup Municipal Popular de l'Ajuntament d'Eivissa presentarà en el pròxim ple municipal una moció amb proposta d'acord perquè s'estableixi un Pla de Manteniment de totes les escoles del municipi en funció de l'antiguitat dels edificis i sobre la base de criteris tècnics.

  L'objectiu és evitar que en el futur degenerin els edificis en "immobles ruïnosos", com ha ocorregut en el cas del centre escolar de Can Misses, tal com ha assenyalat la portaveu popular en matèria d'Educació, Olga Martínez.

  Segons Martínez, tots els tècnics- tant els de l'Ibisec com els del propi Ajuntament- coincideixen que l'estat actual del centre és el resultat d'un "deficient manteniment per part del consistori eivissenc", administració competent en aquesta matèria.

  Alhora, la portaveu popular ha criticat en aquest sentit la "desistiment de funcions" per part de l'alcaldessa, Lurdes Costa, per impedir l'"estat deplorable" que presenten alguns centres escolars del municipi i el seu "incompliment de les obligacions que la llei li atribueix en el manteniment dels col·legis".

  Martínez ha explicat que l'Ajuntament tenia previst invertir l'any passat 120.000 euros en el manteniment i conservació dels vuit col·legis públics del municipi, "xifra que ni tan sols va gastar en la seva totalitat, ja que, d'aquest muntant, va deixar d'invertir més de 8.400 euros", ha afirmat.

  Alhora, l'edil popular ha explicat que durant el 2008 i en el primer pressupost de l'etapa de Costa la coalició PSOE-Exc únicament va invertir 76.413 euros dels 120.000 previstos, amb un 'estalvi' de 42.773 euros pressupostats i no gastats en la conservació de centres escolars".

  Alhora, Martínez ha destacat que mentre que la inversió mitjana del consistori eivissenc per col·legi i any és de poc més d'11.700 euros, l'Ajuntament de Palma va invertir només en 2009 una mitjana de 57.447 euros a millorar els tancaments, cobertes i paviments de cadascun dels seus 47 col·legis, fet que suposa quintuplicar el muntant que destina Eivissa als seus centres escolars.