26 de mayo de 2020
22 de juliol de 2008

El president de Baleària afirma que l'increment del preu del petroli rellançarà el vaixell com a transport turístic

PALMA DE MALLORCA, 22 de juliol (EUROPA PRESS)-

El president de Baleària, Adolfo Utor, va considerar avui que l'encariment del preu del combustible unit a la major consciència social sobre la necessitat de frenar els efectes del canvi climàtic suposaran el rellançament del vaixell com a mitjà de transport turístic.

En un article que publica en el nombre d'estiu de Baleària Magazín -la revista corporativa destinada als clients de la naviliera-, Utor augura la creació de noves oportunitats per al sector turístic, amb la potenciació de l'activitat i la desestacionalització.

"Es tracta, en definitiva, d'abandonar models basats en compulsius desplaçaments transoceànics i apostar per un turisme que explori noves fronteres del concepte de vacances que, per exemple, incorpori la pròpia travessia com un element en positiu, que les vacances -i amb elles el plaer i el lúdic- comencin quan es pugi al vaixell", afirma Utor .

QUATRE NOUS VAIXELLS

Baleària va impulsar, fa cinc anys, un programa d'R+D+I per disposar de vaixells més eficients des del punt de vista energètic i que donessin resposta a les demandes d'un mercat cada vegada més exigent.

Això es va concretar en un pla de flota, amb una inversió de més de 350 milions d'euros que suposa la construcció de quatre vaixells, el primer dels quals -el Martín i Soler- va ser botat el mes de juny passat i entrarà en servei aquest mateix any. Les restants tres unitats estaran operatives abans de l'estiu que ve.

En el seu article, el president de Baleària recorda que quan la companyia va iniciar el seu programa d'R+D+I el barril de petroli estava a 28 dòlars i la consciència social sobre la necessitat de frenar el canvi climàtic no era, ni de bon tros, l'actual.

"Modestament, crec que vam fer el que reclama la comunitat internacional, això és i des del nostre àmbit, donar resposta a les noves realitats climàtiques i els seus efectes, co n ajustos de comportament i recursos tecnològics eficients i eficaços que ens van a permetre reduir la probabilitat i la magnitud de resultats nocius conseqüència del canvi climàtic", argumenta Utor.

Utor al·ludeix també a un recent informe de l'Organització Mundial del Turisme que atribueix el transport aeri el 75 % de la contribució de l'activitat turística al canvi climàtic.

"La recepta que ofereixen els experts per contrarestar i modular l'aportació del turisme al canvi climàtic és la previsible: mitjans de transport més eficients des del punt de vista energètic i desplaçaments turístics i de vacances més curts, el que permetria la utilització de mitjans alternatius a l'avió, tots ells menys contaminants. I aquí és on entra en joc el vaixell", va assenyalar el president de Baleària.