25 de febrero de 2021
11 de setembre de 2008

El preu del lloguer d'habitatge a Balears creix un 3,6% l'agost, sis dècimes per sota de la mitjana nacional

PALMA DE MALLORCA, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

El preu mitjà del lloguer d'un habitatge va pujar un 3,6 per cent en el mes d'agost a Balears, sis dècimes per sota de la mitjana nacional, que es va situar en el 4,2 per cetn, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt nacional, el preu dels lloguers va augmentar un 0,2 per cent en termes intermensuals durant el mes passat, davant del descens de també dues dècimes experimentat per l'índex general.

Per comunitats, el preu dels lloguers va experimentar les majors pujades a Melilla (+7,5 per cent), Cantàbria (+6,4 per cent), Aragó (+6,1 per cent), Comunitat de Madrid (+5,1 per cent), Castella-la Manxa (+4,8 per cent), Extremadura (+4,5 per cent) i Múrcia (+4,4 per cent).

Per sota de la mitjana nacional (+4,2 per cent), es van situar El País Basc, amb un 4,1 per cent, i Andalusia i Catalunya, amb un increment del 4 per cent. Les van seguir Astúries (+3,7 per cent), Comunitat Valenciana (+3,7 per cent), Balears (+3,6 per cent), Canàries (+3,5 per cent), Castella i Lleó (+3,3 per cent) i la Rioja (+3,2 per cent). Van tancar la llista, Galícia (+2,9 per cent), Ceuta (+2,8 per cent) i Navarra (+2,6 per cent).

D'altra banda, els preus de conservació de l'habitatge es van incrementar un 3,7 per cent en l'últim any, mig punt percentual per sota dels lloguers. A més, aquesta rúbrica gairebé es va estancar en el mes d'agost, amb un augment d'una dècima respecte al mes passat.