8 de abril de 2020
17 de març de 2008

La primera reunió entre el Sindicat Mèdic i l'IB-Salut sobre la doble insularitat finalitza 'amb postures allunyades'

MENORCA, 17 de març (EUROPA PRESS)

Les postures dels responsables de la Conselleria de Salut i del Sindicat Mèdic "segueixen distants" en relació amb les demandes sobre la compensació de la doble insularitat que pateixen els facultatius d'Eivissa i Menorca. El representant menorquí del sindicat, Alejandro Fernández, va declarar que des de la Conselleria "tenen la sensació" que si atenen aquesta reclamació "la decisió es pugui convertir en un exemple per a altres funcionaris".

En declaracions a Europa Press, Fernández va realitzar aquestes valoracions després de participar en la primera reunió de la taula sobre les mesures per incentivar la captació i fidelització dels metges d'aquestes dues illes celebrada aquest matí a la seu de la Conselleria, dirigida per Vicens Thomàs.

Fernández va lamentar que la Conselleria insisteixi que "no es pot crear una compensació" que diferenciï els metges de Menorca i Eivissa dels de Mallorca. El líder sindical va argumentar que "aquest és el quid de la qüestió i, per aquesta raó, devem diferenciar-nos amb l'objectiu de fer més atractives les dues illes per als facultatius".

De totes maneres, el responsable menorquí del Sindicat Mèdic va destacar la cordialitat d'aquesta primera reunió i el fet que "s'hagin establert punts de trobada" en temes com el de la millora de la formació dels metges de Menorca i Eivissa. "La Conselleria ha apuntat la possibilitat de facilitar aquesta formació a l'hospital de referència", va revelar.

Finalment, el representant del Sindicat Mèdic va anunciar que dimarts que ve està prevista una nova reunió de la taula per la captació i fidelització dels metges d'Eivissa i Menorca "amb xifres i més propostes concretes".