16 de diciembre de 2019
12 de setembre de 2019

El Principal ofereix prop de 60 espectacles fins a gener de 2020

El Principal ofereix prop de 60 espectacles fins a gener de 2020
Presentació de la nova temporada del Teatre Principal. - CONSELL DE MALLORCA

PALMA DE MALLORCA, 12 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Teatre Principal de Palma ha presentat aquest dijous la seva programació fins a gener de 2020, que inclou 54 espectacles corresponents a gèneres com a música, lírica, teatre, nous llenguatges, circ, cinema i espectacles familiars.

La presentació de la nova temporada ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.

Cladera ha elogiat el treball realitzat pel nou director, Josep R. Cerdà, que "ha fet una programació més àmplia i diversa" sobre la programació que havia preparat l'anterior direcció.

Així, Cladera ha insistit en la necessitat de "fer arribar la cultura a tothom" i ha celebrat el nou 'hashtag' #ElPrincipaldetothom que vol incidir en aquesta direcció.

Busquets s'ha expressat en uns termes semblants i ha indicat algunes de les mesures que ha adoptat la nova direcció del Principal en aquest sentit. Per exemple, s'han simplificat i augmentat els descomptes i abonaments, especialment els dirigits a la gent jove "per facilitar l'accés del públic a la cultura".

Per la seva banda, Josep R. Cerdà, també present en la roda de premsa, ha presentat els 54 espectacles que formen part d'aquesta programació, des de setembre de 2019 fins a gener de 2020.

A l'apartat teatral, destaquen muntatges com 'Lehman Trilogy' de Peris-Mencheta, 'Casa de Nines 20 anys després', 'Jauría', de Miguel de l'Arc, sobre el cas de 'La Manada', entre altres.

En música, destaquen el concert de Sílvia Pérez-Cruz i Marco Mezquida; el crooner Jay-Jay Johanson, el concert d'Andrea Motis dins del festival de Jazz d'Alternatilla o l'actuació de Manel.

Respecte a la dansa, la temporada s'obrirà amb 'Happy Island', un espectacle de la Ribot i destaquen 'My Neighbor Sky'o 'Likes' de Núria Guiu.

Encara que la temporada operística es desenvoluparà al llarg de la primavera de 2020, la programació contempla dos espectacles lírics: 'Irene i la terra adormida' i l'òpera 'El diluvi de Noé', de Britten, una coproducció del Principal amb l'Orquestra Simfònica.

La Sala Petita seguirà apostant pel teatre més arriscat i d'avantguarda amb propostes com 'Els bràquets d'Afrodita, l'acne d'Atena i la miopia d'Hera' d'As Marias; 'Luciérnagas', de Cecilia Molano i 'Plantes, pols i vent', de Miquel Àngel Raió.

Para leer más