24 de octubre de 2019
 • Miércoles, 23 de Octubre
 • 4 de abril de 2008

  La producció industrial va pujar un 8,6% el febrer a Balears, el segon major augment del país

  PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

  L'Índex General de Producció Industrial (IPI) va pujar un 8,6% el febrer respecte al mateix mes de l'any anterior, fet que suposa un creixement de 4,7 punts per sobre de la mitjana estatal, situada en un 3,9%, segons les dades difoses avui per l'Institut Nacional d'Estadística INE) (INE).

  Així, Balears va ser la Comunitat Autònoma que va registrar el major augment en segon mes de l'any, només per darrere de Navarra, amb un creixement del 9,2%, seguida de Cantàbria, amb un 7,6%, mentre que els majors descensos es van registrar a Galícia (-4,5%), Astúries (-4,2%) i Castella-la Manxa (-1,9%).

  Segons el destí econòmic dels béns en el conjunt de CA, les taxes de variació respecte al mateix mes de l'any anterior van ser d'un 4,1% per als béns de consum (-1,9% per als béns de consum durador i un 5,3% per als béns de consum no duradors), un 7,3% per als béns d'equip, un 0,1% per als béns intermedis i un 9,8% per a l'energia.

  Descomptant els efectes de calendari, les taxes interanuals van ser de l'1,4% per als béns de consum (un -5,4% per als béns de consum durador i un 2,7% per als béns de consum no durador), un 5% per als béns d'equip, un -2,1% per als béns intermedis i un 9,1% per a l'energia.

  La taxa mitjana de l'IPI es va situar en l'1,6% en els dos primers mesos de l'any respecte al mateix període de l'any anterior. Descomptant els efectes calendari, aquesta taxa mitjana es va situar en l'1%.

  L'evolució de la taxa mitjana de la producció industrial atenent al destí econòmic dels béns va ser del 2,4% per als béns de consum (un -2,5% per als béns de consum durador i un 3,3% per als béns de consum no durador), del 4,7% per als béns d'equip, del -1,8% per als béns intermedis i del 5,4% per a l'energia.

  Descomptant els efectes de calendari, aquestes taxes mitjanes dels dos primers mesos es van situar en un 1,6% per als béns de consum (un -3,7% per als béns de consum durador i un 2,6% per als béns de consum no durador), un 4,0% per als béns d'equip, un -2,4% per als béns intermedis i un 5,2% per a l'energia.

  Les activitats que experimenta les majors pujades en la mitjana durant el període gener-febrer del 2008 van ser les de Fabricació de material electrònic; fabricació d'equip i aparells de ràdio, televisió i comunicacions, amb un 23,1%, i la Indústria del tabac, amb un 9,1%.