19 de mayo de 2019
 • Sábado, 18 de Mayo
 • 30 de juny de 2008

  Productors de sobrassada adverteixen de l'"enfonsament" del sector per la pujada de preu de la matèria prima i transport

  PALMA DE MALLORCA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

  Els productors de sobrassada van advertir avui de l'"enfonsament" del sector davant de l'increment que durant els últims mesos han registrat els preus de les matèries primes i del transport, condicionat per l'evolució del cost del combustible.

  En un comunicat, l'Associació de Fabricants d'Embotit de Mallorca va informar que hi ha tres raons que han motivat aquesta situació de crisis. En primer lloc, l'augment de més del 80% en els preus de matèries primeres càrnies bàsiques. Aquest increment ha estat provocat per les últimes alces del preu del porc i les massives exportacions d 'aquestes matèries a Rússia, a preus molt alts.

  D'altra banda, l'increment del preu dels cereals ha provocat que el preu dels porcs negres autòctons hagi crescut més d'un 25 %, i finalment, les empreses de transport no han pogut contenir els preus i els costos derivats de l'alça del petroli, reduint, encara més, la rendibilitat de les empreses molt condicionades, per si mateix, per la insularitat.

  Segons el president de l'Associació, Miguel Martí, "tots aquests factors han portat a una situació insostenible econòmicament que podria derivar en el tancament d'empreses tal com va ocórrer el 2004, quan fins a deu van haver de suspendre la seva activitat", va ressaltar.