6 de agosto de 2020
11 de setembre de 2009

El programa de turisme sènior es posarà en marxa dilluns amb estades de vuit dies en altres illes per 147 euros

Aquest any s'ofereixen per primera vegada 117 places a pensionistes de Formentera

PALMA DE MALLORCA, 11 Sep. (EUROPA PRESS) -

El programa de 'Turisme sènior interior' es posarà en marxa a les 09.00 hores de dilluns que ve, 14 de setembre, i permetrà un total de 9.000 majors de les Balears fer estades de vuit dies en altres illes diferents de les de la seva residència per un preu unitari de 147 euros el viatge, indistintament del destí que s'esculli.

A partir d'aquesta data, un total de 281 agències de viatges de les illes posaran a la venda els paquets de vacances d'hivern, que durant els primers dies es podran adquirir a raó d'un viatge per usuari, que són els pensionistes de qualsevol país de la UE amb residència a Balears, mentre que, des del 17 de setembre, s'eliminarà aquesta restricció, sempre que hi hagi disponibilitat de places.

Segons va exposar la directora de l'Institut Les balears de Turisme (Ibatur), Susanna Sciacovelli, durant la presentació de la temporada 2009-2010 d'aquesta campanya, que ha fet avui a la seu de la Conselleria de Turisme en companyia del director de Les balears Sènior, Juan Manuel Molina, després de 13 anys d'experiència, es tracta d' un programa social "clàssic", amb el qual ja han viatjat 13.000 majors de les illes.

La principal novetat que ofereix aquesta vegada 'Turisme sènior interior', és que ara s'ofereixen per primera vegada places a Formentera, un total de 117, per viatjar a Mallorca (60) o Menorca (57); que vénen a sumar a les 6.800 de Mallorca, per viatjar a Eivissa o Menorca, al 50%; a les 983 programades a Eivissa, amb destinació a Mallorca (590) i Menorca (393). I, finalment, a les 1.100 de Menorca, amb destinació a Mallorca (650) i Eivissa (450).

Totes elles es podran contractar a través de la xarxa d'agències de Balear Sènior --que és una UTE de Viatges Iberia i Barceló Viatges, amb 230 oficines d'atenció a Mallorca, 32 a Menorca, 18 a Eivissa i una a Formentera. Tot i que els usuaris també podran dirigir-se al telèfon 900 336565 per a orientació i altres qüestions relacionades amb aquest programa.

Els 147 euros que costen els viatges permeten trasllat d'anada i tornada en avió, una estada en destí durant vuit dies (7 nits), en hotel de tres estrelles, en règim de pensió completa (inclòs aigua i vi) i allotjament en habitació doble a compartir o individual, prèviament confirmada i abonat el corresponent suplement, així com activitats d'animació soci-cultural, assistència sanitària i assegurança de viatge.

SORTIDES ENTRE OCTUBRE I FEBRER

Les primeres sortides del programa de turisme sènior interior es produiran, des de Mallorca, el 15 d'octubre amb destinació a Menorca i el 22 del mateix mes amb destinació a Eivissa; des de Menorca, aquest mateix dia amb destinació a Eivissa, i el 23 amb destinació a Mallorca; des d'Eivissa, el 18 d'octubre amb destinació a Menorca i el dia 23 cap a Mallorca. Finalment, des de Formentera, el 8 de novembre, es produirà la sortida cap a Menorca i, el 19 de febrer, cap a Mallorca.

Cal assenyalar que el preu real del paquet són els 147 euros que abonaran els usuaris, més altres 132,6 euros que aporta el Govern, dels quals 122,72 corresponen al co-pagament del viatge, altres 5,1 euros a l'assegurança de viatge i 4,78 euros més a l'assistència nacional. En el cas dels viatges entre Eivissa i Menorca, així com entre Formentera i Menorca, es realitza una aportació complementària de 93,5 euros.