21 de noviembre de 2019
 • Miércoles, 20 de Noviembre
 • 5 de abril de 2019

  Projecte Home i l'IbSalut col·laboren per oferir atenció sanitària en la comunitat terapèutica 'Casa Oberta'

  Es tracta d'un espai residencial on es treballa la deshabituació del consum de tòxics

  Projecte Home i l'IbSalut col·laboren per oferir atenció sanitària en la comunitat terapèutica 'Casa Oberta'
  CAIB

  PALMA DE MALLORCA, 5 Abr. (EUROPA PRESS) -

  El Servei de Salut de Balears (IbSalut) i la Fundació Projecte Home han subscrit aquest divendres un conveni per oferir atenció sanitària integrada en la comunitat terapèutica 'Casa Oberta'.

  Segons ha informat la Conselleria de Salut en una nota de premsa, es tracta de 17 places per a desintoxicació i deshabituació de substàncies addictives que Projecte Home posa a la disposició de l'IbSalut.

  El conveni, signat pel director general de l'IbSalut, Juli Fuster, i el president executiu de Projecte Home Balears, Jesús Mullor, té una vigència d'un any i un pressupost de 472.200 euros.

  Les comunitats terapèutiques són espais residencials on es treballa la deshabituació del consum tòxic i la integració social durant un període aproximat d'onze mesos. Aquestes comunitats permeten treballar amb els pacients des dels punts de vista mèdic i social i allunyar-los del seu entorn habitual

  La 'Casa Oberta' disposa de zona residencial, menjador, gimnàs, aules de formació i un hivernacle. Els pacients han de ser majors de 18 anys, estar en la situació d'abstinència -una vegada acabada la desintoxicació ambulatòria o hospitalària- i han de tenir un diagnòstic de trastorn per l'ús de substàncies o una malaltia dual, entre altres criteris d'inclusió. El procés assistencial inclou una valoració clínica, cognitiva i social i l'elaboració d'un pla terapèutic individualitzat.

  Para leer más