20 de enero de 2021
27 de abril de 2019

Prop de 40 persones participen a Palma en la performance 'Morint' per conscienciar a la població del canvi climàtic

Prop de 40 persones participen a Palma en la performance 'Morint' per conscienciar a la població del canvi climàtic
EUROPA PRESS

És la segona actuació del collectiu 'Extinction Rebellion' a Balears aquest mes

PALMA DE MALLORCA, 27 Abr. (EUROPA PRESS) -

Prop de 40 activistes han participat aquest dissabte en una performance organitzada pel collectiu 'Extinction Rebellion' que s'ha dut a terme a la Plaa Major de Palma amb l'objectiu de conscienciar a la població del problema del canvi climtic i la "passivitat dels governs" davant la situació, segons els organitzadors.

Damunt les 12.00 hores del matí, els activistes s'han concentrat al Mercat de l'Olivar per després repartir-se pels diversos carrers de la ciutat i collocar-se en diversos extrems de la Plaa Major de Palma.

La performance ha comenat amb un so d'ambulncia i diversos activistes, collocats en diferents extrems de la plaa han sortit al centre i s'han tirat a terra simulant una mort. Els participants vestien tots de negre i portaven mscares blanques en una allusió al perill de la vida si no es posa fre al canvi climtic. En els seus cartells es podia llegir missatges com '200 espcies d'animals s'extingeixen al dia' en castell i en angls.

Durant l'actuació, que ha durat prop de 40 minuts, s'han llegit tres manifestos, en castell, catal i angls, i un fragment d'una poesia de Sebasti Alzamora. A més, comptava amb música clssica que procedia de diversos bafles que l'organització ha traslladat al centre de la plaa.

Entre les exigncies del collectiu es troba obtenir la veritat sobre la problemtica, aconseguir que el 2025 s'hagin eliminat totes les emissions de carboni, i que una assemblea ciutadana controli les decisions dels governs respecte al canvi climtic.

'Extinction Rebellion' va néixer a Londres fa aproximadament vuit mesos i aquesta setmana ha liderat una ona de manifestacions que han aconseguit paralitzar la capital britnica deixant un saldo de més de mil detinguts.

Des de llavors, activistes repartits a diverses ciutats europees no han deixat de dur a terme actuacions per conscienciar a la població de la problemtica.

Para leer más