26 de mayo de 2020
12 de agost de 2008

Prop de 500 comerços de les illes rebran subvencions per import de tres milions d'euros per a reformes i modernització

El volum de sol·licituds va créixer un 28 per cent respecte la campanya de l'any passat

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

Un total de 482 comerços de Balears es repartiran tres milions d'euros procedents de la Comunitat Autònoma en subvencions destinades sobretot a la realització de reformes, dotació d'equips informàtics, així com el foment dels productes autòctons, fet que suposa un increment del 31,5 % en el nombre d'ajudes concedides respecte l'any passat.

Així ho va manifestar avui, en declaracions als mitjans de comunicació, la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, qui va considerar aquesta última dada una bona notícia, juntament amb l'increment del 28% en el nombre d'expedients presentats, especialment, en coincidir amb un període de crisis econòmica. I, a més, va assenyalar que posa de manifest que el comerç tradicional "també evoluciona".

Les ajudes de les quals va donar compte Vives arriben als 6,3 milions d'euros, fet que suposa una inversió induïda de 17.724.791,49 euros, segons les previsions de la Conselleria, que les ha dividit en tres categories, les quals es destinen al foment del comerç de productes autòctons i artesanals, les quals s'atorguen per la modernització d'establiments i serveis per millorar la competitivitat.

Respecte el tercer grup, les subvencions del Govern pel foment del comerç urbà i millora del rural, la consellera va assenyalar que els resultats de la campanya en aquest apartat encara estan sent quantificats pel seu departament autonòmic, pel que va precisar que els donarà a conèixer la setmana que ve, una vegada es conegui l'impacte exacte que ha tingut entre els empresaris.

En canvi, sí va poder establir Francesca Vives que es van presentar 512 sol·licituds de subvenció per la modernització d'infraestructures i serveis de pimes comercials, de les quals se'n van aprovar 433; mentre que 42 van ser denegades, altres 37 anul·lades, desestimades o retirades pels propis sol·licitants. La suma de les positives puja a 2.860.658,41 euros, que serviran per generar una inversió de 17.086.389,01 euros.

En el cas del suport públic als productes autòctons i artesanals de les Illes Balears, en total, la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia va rebre 51 sol·licituds d'ajuda econòmica per part de petites i mitjanes empreses d'aquest segment d'activitat, de les quals es van aprovar 49, per un import total de 202.350,27 euros, que suposen una inversió de 638.402,48 euros.

MÉS DE 550 SOL·LICITUDS

Per illes, les subvencions d'aquesta campanya --en els dos grups que es van donar a conèixer avui-- de les 563 sol·licituds que es van presentar, 348 van correspondre a pimes de Mallorca, de les quals 300 van obtenir les ajudes; 115 a empreses de Menorca, de les quals 90 van obtenir resposta positiva; altres 91 d'Eivissa i 9 més de Formentera, de les quals van accedir a elles 85 i 7, respectivament.

Per la seva banda, el director general de Comerç, va precisar respecte a aquesta campanya que la inversió mitjana dels comerços participants es situa en 40.000 euros, mentre que les ajudes atorgades oscil·len entre els 5.000 i els 8.000 euros de mitjana, tot i que va aclarir que en alguns casos arriben als 20.000 euros, depenent del projecte i del seu pressupost total.

Cal assenyalar que, entre les inversions previstes per les pimes comercials de les illes, es troben algunes destinades a obtenir certificats de qualitat del tipus ISO, EMAS i OSHAS.