29 de marzo de 2020
18 de agost de 2008

El PSIB creu que "l'ambigüitat" de Foment indica que és "possible" negociar perquè Balears entri en la cogestió

PALMA DE MALLORCA, 18 d'agost (EUROPA PRESS)

El PSIB va opinar avui que "l'ambigüitat" mostrada dijous passat per la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, en relació al tema de la cogestió aeroportuària, evidència que el Govern espanyol ha passat d'un "entossudiment" davant la possibilitat que Balears pugui participar en la cogestió a una "disposició" per negociar els termes i terminis d'aquest procés de descentralització.

Així ho va manifestar en declaracions a Europa Press el portaveu del PSIB, Pablo Martín, qui va recordar les paraules del president del Govern, Francesc Antich, després de l'audiència mantinguda amb el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en les quals va sentenciar que l'executiu autonòmic "no tolerarà" que Balears quedi fora de la cogestió.

En aquest sentit, Martín va posar èmfasi que en termes proporcionals Balears rep un número més important de passatgers que altres aeroports, si es compara la població i el territori de les illes amb el de Catalunya o Madrid, malgrat que El Prat i Barajas sí compleixen el criteri de 30 milions de passatgers anuals per poder acollir-se a la cogestió. Un llindar que si bé l'arxipèlag no aconsegueix, no hauria de ser impediment perquè el Govern pogués accedir a aquest procés.

Així, Martín va recalcar que les illes són "totalment mereixedores" de la cogestió de Son Sant Joan sense oblidar que "ens trobem en un estat molt aviat sobre com hem de participar en el procés", va precisar, per reiterar a continuació que si inicialment les postures del Govern i de Madrid eren "diametralment oposades", no pot esperar-se que en tan poc termini de temps el Ministeri hagi canviat d'opinió.

Martín va vaticinar que aquesta, igual que la del finançament, serà una "negociació dura" però va recalcar que la posició del Govern "és inamovible".