7 de abril de 2020
18 de agost de 2008

PSIB diu que amb la llei sobre el castellà el PP busca "una vegada més" treure "rèdit polític" al tema de la llengua

PALMA DE MALLORCA, 18 d'agost (EUROPA PRESS)

El PSIB va considerar avui que la llei sobre el castellà que ultima el PP busca "una vegada més" treure "crèdit polític" al tema de la llengua, perquè va assenyalar que els postulats "radicals" del PP en aquestes qüestions "li han generat un número considerable de vots" però "allunyen" a la formació del centre polític al qual pretén virar des fa un temps, segons afirmen els seus dirigents.

En declaracions a Europa Press, el secretari de política institucional i portaveu del PSIB, Pablo Martín, va afirmar que el sistema lingüístic de Balears és "correcte" i si es desenvolupa "dins uns marges de respecte i tolerància" no té per què generar més problemes que els que "alguns vulguin crear".

Segons la seva opinió, el sistema lingüístic actual "compensa la força natural que té per si mateix un idioma com el castellà i intenta contribuir que la llengua pròpia de Balears sigui coneguda pels seus habitants".

Per aquesta raó, va considerar que en el PP es "fa un ús plenament polític d'aquestes qüestions, com ve fent des de la passada legislatura". No només això, sinó que, segons la seva opinió, pretén posar el PSOE en una situació de "cert compromís" amb socialistes d'altres comunitats no bilingües, donant a entendre que el PSOE balear i català recolzen polítiques "en contra del castellà".

Amb tot això, el PP intenta treure "beneficis" electorals d'aquestes polítiques, però hauria de meditar si això l'ajuda o, per contra, li resta militants. Si no, "per què a Catalunya registra uns resultats tan dolents?", va postil·lar.