17 de junio de 2019
 • Domingo, 16 de Junio
 • Sábado, 15 de Junio
 • 11 de juny de 2019

  PSIB, MÉS per Palma i Podemos reprendran aquest dimecres les negociacions a Cort, encara sense acord sobre organigrama

  PSIB, MÉS per Palma i Podemos reprendran aquest dimecres les negociacions a Cort, encara sense acord sobre organigrama
  ISAAC BUJ - EUROPA PRESS

  PALMA DE MALLORCA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

  PSIB, MÉS per Palma i Podemos reprendran aquest dimecres al matí les negociacions per aconseguir un pacte a l'Ajuntament de Palma, a tres dies per a la celebració del ple de constitució del consistori.

  De moment, les tres forces que van governar a la capital balear en la legislatura passada han aconseguit un acord respecte al programa, però el principal escull per donar per tancat un pacte és el repartiment d'àrees, segons han informat a Europa Press fonts properes a les negociacions.

  En particular, enfront de la proposta socialista, MÉS i Podemos reclamen major representació en la composició del govern municipal, mentre que el PSIB vol gestionar àrees de pes que en la passada legislatura van recaure en els seus socis, com Emaya i Infraestructures -que MÉS i Podem, respectivament, desitgen conservar-. Les àrees que quedarien per als socis són Sanitat, Participació Ciutadana, Igualtat, Cultura i Serveis Socials.

  Les fonts consultades han referit malestar entre els socis, que entenen que el PSIB "vol tot", a causa que després d'eleccions del 26 de maig els socialistes van obtenir més regidors -mentre que MÉS i Podemos van perdre regidors-. No obstant això, el PSIB no té majoria i necessita del suport de la resta de forces de l'esquerra per poder investir a José Hila com a alcalde de Palma. La diferència és de només un regidor respecte a la suma de regidors de PP, Cs i Vox.

  L'última reunió de les negociacions a Cort va tenir lloc aquest dilluns. Al llarg d'aquest dimarts no hi ha hagut acostaments i la reunió del dimecres es produirà a escassos dies de la data límit, la qual cosa dificulta que Podemos pugui realitzar abans del dissabte una consulta a les seves bases respecte a l'acord, com pretenia.

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído