25 de enero de 2021
4 de abril de 2008

El PSM a Búger governarà en solitari fins el juny de 2009 i acusa UM de "deslleial"

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'agrupació del PSM-EN de Búger va donar avui per acabat el pacte que mantenia amb UM per governar el municipi, arran de la constatació que UM ha decidit unilateralment trencar aquest acord. Així ho han comunicat avui en roda de premsa el secretari general de l'agrupació local i batle de Búger, Pere Perelló, i el membre de l'Executiva local i tinent d'alcalde, Pere Torrens.

Així, Perelló ha acusat a UM, i especialment al seu cap de llista, Manuel Patiño, de "deslleialtat" amb el PSM-EN. Perelló va assegurar que Patiño "mai no ha tingut voluntat de complir els acords tancats" i va afegir que "les deslleialtats han estat contínues", com en el cas de la nova escola, la votació en contra del refinançament municipal i les amenaces de votar en contra dels pressupostos.

Malgrat la ruptura del pacte, el PSM ha anunciat la voluntat de continuar governant al municipi en solitari. La formació entén que el fet que hagi quedat extingit el pacte amb UM no minva el seu compromís amb el poble de Búger, i, en concret, la responsabilitat que va assumir el partit de governar al municipi durant els dos primers anys de la legislatura.

A partir d'ara, la voluntat del PSM serà assumir en solitari la responsabilitat de governar l'Ajuntament de Búger fins el juny de 2009 "de manera responsable i honesta", va explicar Perelló. L'alcalde va afirmar que els nacionalistes buscaran els consensos necessaris per tirar endavant, de manera puntual, aquelles qüestions importants pel municipi i va avançar que, arribat el mes de juny de 2009 el PSM donarà per acabada la seva responsabilitat al capdavant del govern municipal.

Alhora, Perelló també ha anunciat que, arribat aquest moment, "el PSM no votarà Manuel Patiño com alcalde, com tampoc votarem cap una altra candidat", va assenyalar.