3 de abril de 2020
18 de agost de 2008

PSM de Calvià critica que Puig hagi cobrat durant un any com a assessora de Delgado sense acudir a l'Ajuntament

PALMA DE MALLORCA, 18 d'agost (EUROPA PRESS)

La coalició PSM-EN de Calvià, Mallorca, va denunciar avui que l'ex consellera de Presidència i Esports del Govern de Jaume Matas i responsable política "directa" dels acusats de corrupció pel cas Consorci Turisme Jove, Rosa Puig, hagi cobrat com a assessora de l'alcalde del municipi, Carlos Delgado, durant un any "sense acudir al seu lloc de treball amb regularitat".

En un comunicat, l'agrupació va destacar que Puig tenia assignat el seu lloc de treball a les oficines del Servei Jurídic Municipal, i el seu càrrec d'assessora estava supeditat a fer compatible la seva jornada laboral i el règim d'assistència en treball amb la seva condició de cap de l'oposició del consistori del municipi mallorquí d'Algaida i amb el de consellera electa del Consell de Mallorca. Tres càrrecs que "és de suposar que eren remunerats".

Alhora, el PSM va recordar que han estat els propis representants dels funcionaris municipals, els sindicats, els qui reiteradament han denunciat que un significatiu número dels 67 assessors que ha arribat a tenir Carlos Delgado, no acudien al lloc de treball amb regularitat.

Per la seva banda, el portaveu dels nacionalistes del municipi, Manel Moyà, va afirmar que "aquesta situació només es pot qualificar d'escandalosa, perquè ha implicat un excés flagrant de recursos públics, a més d'un greuge comparatiu amb la resta de treballadors municipals".

Alhora, Moyà va declarar que el fet que ara Puig s'estranyi que els seus antics subordinats malversaven diners dels contribuents és, "com a mínim, cínic".

Finalment, PSM de Calvià també va denunciar que l'"únic" treball que ha transcendit que Carlos Delgado va encomanar a Rosa Puig va ser una modificació del Reglament Municipal de Normalització Lingüística vigent, nou reglament que Puig ni tan sols va arribar a acabar i que mai s'ha portat a votació "en cap" ple municipal.

Finalment, la coalició va recordar que Carlos Delgado només va cessar a Rosa Puig quan va transcendir que no ho va votar com a candidat a presidir el Partit Popular, en l'últim congrés dels populars. En aquest sentit, PSM va recordar que en aquell moment Rosa Puig es trobava de baixa laboral a causa d'un permís per maternitat.