14 de noviembre de 2019
7 de setembre de 2009

El PSOE centrarà la seva tasca parlamentària en educació, salut i afers socials

EIVISSA, 07 de Setembre (EUROPA PRESS)

El PSOE centrarà la seva tasca parlamentària en educació, salut i afers socials, segons ha anunciat avui el diputat de la formació a Eivissa Joan Boned. Segons ha explicat Boned, aquest període parlamentari estarà marcat per la situació econòmica "negativa i preocupant" que viuen les illes.

En aquest sentit, el diputat ha matisat que "la crisi no pot repercutir sobre les persones que estan en pitjor situació", de manera que tot i que l'equip de govern és conscient que haurà una reducció dels ingressos previstos, alguna cosa que condicionarà l'evolució dels pressupostos al llarg de l'exercici, "s'han de mantenir les ajudes previstes per als col·lectius més necessitats", ha indicat.

Per aquest motiu, Boned va exposar que els àmbits que es reforçará des del Govern són els referits a educació i sanitat. A més, ha assegurat que es treballarà serà per reactivar econòmicament els sectors empresarials de les illes.

El diputat va exposar que una altra de les propostes que es consolidarà serà la referida a fer esforços des de l'Administració per reduir la despesa. Per aquesta causa va detallar que l'objectiu és "reduir la despesa de les Institucions, mantenir les ajudes socials i incentivar l'ocupació". Boned va anunciar també que es treballarà per establir "algunes mesures concretes per als sectors més desafavorits", que s'aniran presentant en els pròxims dos o tres mesos previs a l'aprovació dels pressupostos.

CRÍTIQUES DEL PP

El diputat socialista es va pronunciar també sobre les declaracions emeses aquest cap de setmana pel PP, que, a través de la seva presidenta, Rosa Estarás, en les que aquesta va exposar que el curs parlamentari estarà marcat per la "gravíssima crisi econòmica" i "la incompetència dels governs de Zapatero, Antich, i Tarrés", així com la situació laboral i empresarial després de conèixer les últimes dades de l'atur que la popular va qualificar d'"esborronadors".

Boned ha afirmat que els populars "transmeten pessimisme, negativíssim i catastrofisme". A més, va incidir que "no volen participar en la solució del problema pel que no han aportat res positiu".

INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES

Un dels àmbits més criticats, en el cas d'Eivissa, ha estat l'educatiu, línia en la qual, segons el diputat, "hi ha una ferma voluntat per solucionar la situació que presenta l'educació a l'illa". Boned ha conclòs que "no és fàcil, ni es fa d'un dia per a un altre" pel que ha afegit que "el Govern ha treballat per buscar solucions urgents com les aules modulars de manera temporal".