17 de octubre de 2019
 • Miércoles, 16 de Octubre
 • 7 de gener de 2009

  El PSOE confia que el Govern reconegui "amb fets" el "maltractament" sofert per les Balears en matèria pressupostària

  EIVISSA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

  El diputat socialista Joan Boned ha afirmat avui que tots els partits polítics de les illes "estem d'acord" en la necessitat que es millori el finançament que arriba de l'Estat ja que coincideixen a subratllar que l'actual model és "insuficient", pel que va confiar que el Govern reconegui "amb fets" el "maltractament" sofert per les illes en aquesta matèria.

  En declaracions a Europa Press, Boned va considerar que la posició del Govern deu anar en la línia de l'adoptada per la Generalitat de Catalunya "exigint una compensació per a aquelles Comunitats que aporten més impostos", amb la finalitat que no siguin deficitàries per la seva definició de "riques". El socialista va considerar que el fet que el Govern hagi reconegut el maltractament que ha patit la comunitat autònoma els últims anys serveixi per esmenar aquesta situació.

  Per a Boned, el fet que es tinguin en compte criteris poblacionals reals "permetrà que el sistema de finançament sigui just i deixi d'estar desfasat". Un element que va titllar com una de les claus de la negociació.