4 de abril de 2020
29 de setembre de 2008

PSOE creu que el PP deu "tallar" els casos de corrupció, en lloc de sentir-se "perseguit" per la Justícia

MADRID, 29 de setembre (EUROPA PRESS)

El portaveu de Justícia del PSOE al Congrés dels Diputats, Julio Villarrubia, va recomanar avui al PP que actuï per "tallar" la corrupció en lloc de manifestar que se sent perseguit per la Fiscalia i va invitar als populars a tenir "més prudència" a l'hora d'insinuar al Congrés dels Diputats que existeixen sospites que les institucions judicials dispensen un tracte diferent al PP.

En declaracions a Europa Press, Villarrubia va valorar així l'actitud del PP respecte als casos de corrupció investigats a Balears i que afecten al partit, i va criticar que es dirigís una pregunta al ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, per conèixer si el seu departament havia jugat algun paper en la conformació de l'actual Executiu balear.

Per mitjà d'una pregunta oral a la sessió de control al Govern, la diputada per les Balears, María Salom, qui explico també la setmana passada que el ministre havia d'aclarir si l'Estat havia incorregut en un delicte de corrupció judicial, a l'actuar de manera laxa amb els partits nacionalistes de les Balears i "prémer l'accelerador" quan es tracta del PP.

Sobre aquesta qüestió i arran de les deteccions avui de l'ex gerent de l'ex gerent del Consorci de Desenvolupament Econòmic (CDEIB) Antonia Ordinas per un presumpte cas de malversació de fons públics, Villarubia va assegurar que el PP "el que ha de fer és ajudar a la Justícia" i no emprendre iniciatives parlamentàries com l'anteriorment esmentada.

"Amb aquesta pregunta el PP demostra que són molt atrevits", va agregar el portaveu socialista, qui va recordar que els populars "encara s'atreveixen a preguntar al Congrés" en lloc d'abonar les actuacions judicials en matèria anticorrupció.

Per aquesta raó, va abonar la resposta parlamentària del titular de Justícia davant de les afirmacions abocades des del PP i va dir que han de lluitar en contra qualsevol cas de corrupció. "En lloc de tapar la corrupció, que és el que fan, el que han de fer és reconèixer-la i sobretot combatre-la", va agregar Villarubia.

"Han de deixar de jugar al Congrés dels Diputats. És el que els va dir el ministre: el que han de fer és tallar la corrupció en lloc de dir que se senten perseguits", va afegir el portaveu del PSOE en Justícia.

En aquest sentit, Villarrubia va afirmar que el seu partit no entra a valorar el cas concret de Ordinas, ja que això correspon als tribunals. Tot i això va assegurar que és "lamentable" que existeixin casos de corrupció en la classe política, i va cridar l'atenció sobre el fet que hagi causes que es concentren en algunes regions, com és el cas de les Balears o Castelló, va concloure.