20 de enero de 2020
11 de febrer de 2010

El PSOE veu "molt valuosa" per a les illes la decisió de Foment de baixar un 15% les taxes de navegació aèria

MADRID, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

El diputat nacional del PSOE Pablo Martín ha valorat la intenció del Ministeri de Foment de rebaixar les taxes de navegació un 15% en dos anys per situar-les en la mitjana de la UE, una iniciativa que segons la seva opinió serà "molt valuosa" per a Balears ja que potenciarà el transport aeri i, en conseqüència, l'arribada de més turistes a les illes.

Així ho ha indicat el diputat socialista després de la intervenció del ministre de Foment, José Blanco, en la tramitació del decret que regula l'organització del treball dels controladors aeris.

Martín ha explicat que Blanco ha assegurat que aplicarà una reducció del 8% en les taxes el pròxim any i una altra rebaixa del 7% en 2012, el que segons la seva opinió tindrà una traducció en les tarifes que paguen els usuaris del transport aeri.

Sobre aquesta qüestió, el diputat socialista ha indicat que els càlculs apunten a una possible rebaixa mitjana de quatre euros per bitllet, si bé i segons la política comercial de les aerolínies, la reducció de tarifes serà variable i "uns preus baixaran més que altres".

A més, ha considerat que aquesta iniciativa, a banda de ser "beneficiosa per a les illes", permetrà a les companyies aèries que en 2011, una vegada "passat el pitjor de la crisi", puguin tenir aquest tipus d'incentius.