30 de octubre de 2020
20 de maig de 2008

PTM.-El PSIB titlla "d'exòtic" que Estaràs vulgui interposar una querella contra un testimoni en la fase d'instrucció

El Bloc demana al PP que aclareixi la seva vinculació amb el document que està sent investigat

PALMA DE MALLORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)-

El portaveu parlamentari del PSIB-PSOE, Antoni Diéguez, va qualificar avui "d'exòtica" la intenció de la presidenta del PP, Rosa Estarás, d'interposar una querella contra un testimoni en la fase d'instrucció, en lloc de fer-ho "quan realment es poden interposar accions per fals testimoni que és en la fase plenària, és a dir, durant el judici".

Alhora, el diputat socialista va considerar "cridaner" que una persona aliena al procés judicial, com és el cas de la líder popular, amenaci amb querellar-se contra un testimoni, una actuació que, segons va indicar, "realment podria representar una obstrucció a la Justícia".

A més, va recordar que la declaració en la fase d'instrucció ha de ser "secreta" per a les parts no personades, "de manera que ni tan sols Estaràs podia tenir coneixement d'aquesta informació, de manera de què si ho ha tingut, suposo que ha estat a través dels mitjans de comunicació".

Amb tot, va considerar com una situació processalment "exòtica i rara" el fet que el jutge instructor del cas PTM, Miquel Florit, hagi hagut d'avisar a Estaràs de què la seva conducta podria representar un delicte d'obstrucció a la Justícia.

Finalment, i des d'un pla polític, Diéguez va reclamar al PP que "aclareixi públicament quina va ser la seva posició durant el procés d'elaboració del PTM i per què va defensar i va votar a favor d'aquestes qüestions que ara s'estan investigant".

OPINIÓ DEL BLOC

En el mateix sentit es va pronunciar el portaveu del Bloc per Mallorca, Biel Barceló, qui va dir no entendre "de cap de les maneres" que Cabrer i Estarà "amenacin" amb querellar-se per "fals testimoni" contra el testimoni, Josep Antoni Giménez, abans d'unes declaracions testificals.

"El PP ha de reconèixer que ha participat en les reunions per elaborar el PTM, per la qual cosa, el que hauria de fer és aclarir que és el que es va tractar en aquelles reunions".

"Nosaltres creiem que en aquells trobades es va parlar d'urbanisme de Mallorca, però no pensant exclusivament en els interessos generals, sinó en els interessos particulars", va concloure Barceló.