21 de noviembre de 2019
14 de gener de 2009

Quatre mansions de Balears encapçalen el rànquing de les cent cases més cares del país en venda, segons el Idealista.com

PALMA DE MALLORCA, 14 de gener (EUROPA PRESS)

Quatre habitatges de luxe de Balears encapçalen el rànquing de les cent cases més cares i exclusives actualment en venda del país, elaborat pel Idealista.com. Les mansions estan situades al Port d'Andratx i a Port de Pollença i els seus preus oscil·len entre els 12,7 milions i els 18,5 milions d'euros.

Segons recull aquest lloc web, Balears és la segona província espanyola que aglutina el major nombre de cases de luxe en venda (23%), superada per la província de Madrid, que és la que concentra més cases exclusives (53%), emplaçades la majoria en la urbanització de La Moral. Catalunya se situa en tercer lloc amb l'11% del total.

Així, segons l'Idealista, la casa més cara d'Espanya en venda es troba a Port d'Andratx i té un preu de 18,5 milions d'euros. El número dos de la llista ho ocupa una vila de Port de Pollença, valorada en 18 milions d'euros. Les cases que ocupen els següents llocs del rànquing es troben, per ordre, en Camp de Mar, a Andratx (16 milions); Port d'Andratx (12,7 milions); Marbella (12,5 milions); i València (12,5 milions). Per sota d'aquesta xifra apareixen tres habitatges de Madrid, Barcelona i Còrdova.

Així, en el lloc número deu, onze i 12 de la llista figuren un altre cop tres xalets de les Balears situats a Sant Josep de sa Talaia (Eivissa), valorat en 12 milions d'euros; Camp de Mar (11 milions) i Port d'Andratx (10,9 milions).

Segons assenyala l'Idealista, malgrat la baixada del preu de l'habitatge, les cases de luxe segueixen presents en tota la geografia espanyola i solen ser més immunes als descensos de la resta del mercat immobiliari. El preu mitjà d'aquests habitatges és de 7,65 milions d'euros, si bé la província de Balears, que dins del rànquing compte amb de 19 habitatges, registra les més cares.

Així, tot i que Madrid té més immobles dins del rànquing, la majoria són de preu inferior als de la província de les Balears, que concentra les cases més cares de tota la geografia, segons aquest portal. En concret, entre les 20 habitatges més cares, Balears és la província que alberga més cases (8), seguida de Madrid (5).

Per sota, en el lloc número 21 es troba un habitatge de Port d'Andratx, valorada en 9 milions d'euros. Així, malgrat que aquesta zona de Ponent concentra la majoria dels habitatges de luxe de l'arxipèlag, Maó (Menorca), Illetes i Palma també aglutinen diverses cases d'alt estanding, on el preu ronda els 7 milions d'euros.

Tanquen el rànquing quatre cases de Madrid (2) i Balears (2), d'un preu de 5,5 milions d'euros, situades a Pozuelo d'Alarcón, Madrid capital, Port d'Andratx i Calvià.