21 de mayo de 2019
 • Lunes, 20 de Mayo
 • 16 de maig de 2019

  Reconeixen a interins de l'IbSalut de diverses categories el dret a cobrar la carrera professional com el personal fix

  UGT calcula que l'extensió de la sentència als 5.000 interins afectats costarà 20 milions, i insta el Govern a negociar al més aviat possible l'aplicació

  Reconeixen a interins de l'IbSalut de diverses categories el dret a cobrar la carrera professional com el personal fix
  EUROPA PRESS

  PALMA DE MALLORCA, 16 May. (EUROPA PRESS) -

  El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Palma ha dictat una sentència per la qual reconeix a personal interí de l'IbSalut de diferents categories el seu dret a percebre la carrera professional en les mateixes quanties que el personal fix.

  Així ho ha anunciat el secretari general de la Federació d'Empleats dels Serveis Públics d'UGT (Fesp-UGT) a Balears, Miguel Ángel Romero, en una roda de premsa en la qual ha explicat que recentment es va dictar una altra sentència que afectava a metges, però en aquest cas hi ha personal de diferents categories (el 95 per cent de les quals té l'IbSalut, ha precisat). Aquests empleats solament percebien el 25 per cent del complement en el grau 1 que cobren els treballadors fixos.

  La sentència estima parcialment la demanda de 31 treballadors, però des de l'organització sindical consideren que podrà fer-se extensiu a la resta de treballadors en les mateixes condicions.

  Per això, UGT estima que les conseqüències d'aquesta resolució poden afectar a 5.000 interins del Servei de Salut: uns 1.000 metges, 1.500 infermers, 800 auxiliars d'infermeria, 300 tècnics especialistes suuperiores sanitaris, 400 celadores, 350 auxiliars administratius i 100 administratius, entre altres.

  UGT INSTA Al GOVERN A NEGOCIAR AL MÉS AVIAT POSSIBLE

  El sindicat calcula que el pagament del complement, amb efecte retroactiu a 2016, costarà 20 milions, per la qual cosa ha instat el Govern a negociar al més aviat possible l'aplicació de la sentència per evitar un dany major a les arques públiques.

  Romero s'ha demenat si el Govern recorrerà la sentència i ha alertat del risc que es produeixi un al·luvió de demandes individuals que col·lapsin els Jutjats de Balears, a més de que en tal cas les quanties podrien augmentar per les condemnes en costes, que habitualment s'imposen a la part perdedora.

  El representant sindical ha volgut recordar al Govern i als partits polítics que "prendre la decisió en període electoral és perillós" i que han de "ser conscients dels recursos disponibles i el cost de la sentència". Si bé el responsable de Fesp-UGT a Balears confia que aquest dret es consolidi en els tribunals, no creu que els treballadors puguin rebre les quantitats pendents dins d'aquest any.

  Romero també ha recordat que encara que ara s'estan realitzant convocatòries d'oposicions, al moment de presentar la demanda la interinitat en l'IbSalut era del 38 per cent.

  Finalment, Romero ha felicitat als serveis jurídics d'UGT i als afiliats que es van prestar a participar en la demanda per representar diferents categories de personal. En la roda per informar de la decisió, notificada fa uns dies, també han estat presents el secretari d'Acció Sindical de Fesp-UGT a les Illes, Jordi Crehuet, i la secretària del sector de Salut d'UGT, Aurora López.

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído