17 de octubre de 2019
 • Miércoles, 16 de Octubre
 • 10 de agost de 2019

  Recuperen a Turquia un iot de 3,5 milions d'euros robat en el Port de Palma

  La Guàrdia Civil ha detingut vuit persones i ha dut a terme registres en un domicili d'Andratx, una empresa de Calvià i una altra embarcació a Palma

  Recuperen a Turquia un iot de 3,5 milions d'euros robat en el Port de Palma
  Agents de la Guàrdia Civil en el iot recuperat dins de l'operació TekneGUARDIA CIVIL

  PALMA DE MALLORCA, 10 Ago. (EUROPA PRESS TELEVISIÓ) -

  Agents de la Guàrdia Civil han recuperat a Turquia un iot valorat en 3.500.000 euros que havia estat robat en el Port de Palma de Mallorca i han detingut vuit persones de diferents nacionalitats per suposadament robar l'embarcació i falsificar documents per a la seva venda.

  Segons ha informat la Benemèrita en un comunicat, l'embarcació va ser robada a principi del mes d'abril i els investigadors van activar els sistemes de cooperació internacional i van detectar l'embarcació, primer en el Port de Corinto (Grècia) i més tard en el Port de Güllük (Turquia).

  En total, tres persones han estat detingudes a Mallorca de nacionalitats espanyola, alemanya i portuguesa, així com una quarta a Torrevieja (Alacant), de nacionalitat hongaresa. L'acció s'emmarca dins de l'operació Tekne, la investigació de la qual segueix oberta i no es descarten noves detencions.

  Després de posar en coneixement de les autoritats turques que l'embarcació sostreta pogués trobar-se en les seves aigües jurisdiccionals, es va procedir a l'abordatge de l'embarcació i es va detenir altres quatre persones, tres d'origen turc i una altra de nacionalitat russa, que es trobaven a bord en aquest moment.

  Els detinguts portaven documentació falsificada i ja havien realitzat el canvi de nom, matrícula i nou abanderament de l'embarcació.

  Després de la seva arribada al Port de Palma de Mallorca, l'embarcació va ser inspeccionada pels investigadors, que van localitzar diversos vestigis de criminalitat, així com quantiosos danys a l'interior, ja que havien estat arrencats part dels sistemes elèctrics i de localització, i faltava material nàutic valorat en més de 20.000 euros.

  TRES REGISTRES A MALLORCA

  Els agents han relatat que es va realitzar un registre domiciliari a Andratx, un registre en una empresa nàutica de Calvià i es va dur a terme un registre d'una altra embarcació de luxe en el Port de Palma de Mallorca, on es va detenir a les tres persones de Mallorca.

  En ells es va intervenir diversa documentació, ordinadors, discos durs, telèfons mòbils, diverses armes blanques i fins i tot dos dron, que podrien haver-se emprat per seleccionar i estudiar minuciosament les embarcacions abans de la seva sostracció.

  Aquest grup es dedicaria, segons els investigadors, a marcar embarcacions de luxe de diferents ports de l'arxipèlag balear i oferir-los a diversos clients per un preu molt inferior al de mercat, però sempre superior a diversos milions d'euros.

  TERCERA EMBARCACIÓ RECUPERADA EN ELS DOS ÚLTIMS ANYS

  La recuperació d'aquesta embarcació de luxe se suma a altres realitzades per la Guàrdia Civil de Balears en els últims dos anys entre les quals destaquen la recuperació d'un altre iot de luxe, valorat en diversos milions d'euros i que va ser localitzat a Tunísia i un veler localitzat en aigües de l'arxipèlag balear, provinent d'aigües algerianes.

  En tots els casos ha estat imprescindible la cooperació internacional, Europol en l'àmbit europeu i Interpol en l'àmbit internacional, a més dels contactes amb els agregats d'interior de les diferents ambaixades de l'arc Mediterrani, segons la Guàrdia Civil.

  IMATGES DISPONIBLES A EUROPA PRESS TELEVISIÓ

  URL DE DESCÀRREGA:

  https://www.europapress.tv/sociedad/448671/1/guardia-civil-r...

  TELÈFON DE CONTACTE: 91 345 44 06

  Para leer más