20 de octubre de 2020
18 de desembre de 2009

Responsables dels clústers nacionals, entre els quals hi ha Balears, es reuneixen a València per constituir una xarxa

PALMA DE MALLORCA/VALÈNCIA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Clúster Audiovisual Valencià (CAV) reunirà avui als màxims responsables dels clústers nacionals per constituir oficialment la Xarxa Estatal i proposar "nous reptes que serveixin per generar indústria de l'audiovisual, conformant així un mapa empresarial representatiu a nivell nacional i internacional", segons ha informat l'entitat en un comunicat.

L'Aula Magna de la Universitat de València-La Nau acollirà avui l'III Fòrum de Clústers Audiovisuals d'Espanya, un dels més "rellevants" per al present-futur de l'audiovisual i en què els responsables de les diferents comunitats autònomes establiran les bases del Pla d'Innovació per al sector, encarregat pel director general de l'Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) del Ministeri de Cultura, Ignasi Guardans.

Aquesta reunió també servirà per analitzar la situació actual de l'audiovisual i debatre sobre l'impacte del sector en l'economia espanyola, "en un moment de crisis on es fa encara més necessari constituir un teixit industrial més fort", i en què s'ha d'afrontar "un exercici tan important per al sector audiovisual com és 2010, any en el qual s'implantarà definitivament la televisió digital terrestre TDT)".

El president del CAV, Kiko Martínez, serà l'encarregat de coordinar la jornada que també tindrà la presència i intervenció del director de l'ICAA, Ignasi Guardans; del secretari autonòmic d'Indústria, Bruno Broseta, així com del director de RTVV, José López Jaraba i de la directora general de la Ciutat de La Llum, Elsa Martínez. D'altra banda estaran presents el secretari autonòmic de Cultura, Rafael Miró i la directora de Promoció del IVAC, Nuria Cidoncha.

Durant avui es debatran els diferents temes que interessen al sector, amb el denominador comú de la creació de la Xarxa Espanyola de Clústers i les solucions per pal·liar la crisi del sector. Alhora, se centrarà en la recerca de noves fonts de finançament dirigides a noves perspectives de negoci associades a l'actual producció de continguts audiovisuals i als nous models de l'audiovisual. En aquesta sintonia "es buscarà arribar a un consens per millorar les relacions institucionals fomentant que la Xarxa de Clústers sigui un interlocutor vàlid amb l'administració", ha assenyalat el CAV.

Abans de començar les jornades de treball, València acollirà la inclusió d'un nou membre del CAV, RTVV. La firma, que tindrà lloc a les 9.30 hores, tindrà la presència del director de RTVV i suposarà "una fita important per al Clúster valencià, ja que per primera vegada el màxim representant de l'audiovisual en la Comunitat s'uneix a una associació de l'audiovisual".

El Clúster Audiovisual Valencià està integrat per 52 empreses de tota la cadena de valor de l'audiovisual (productors, empreses de servei, distribuïdors i exhibidors), però també té entre els seus socis promotors al CEDAV (Centre de dinamització de l'audiovisual), l'Institut Tecnològic AIDO, la Fundació d'Investigació de l'Audiovisual i, com soci estratègic, a la Ciutat de la Llum. A més té el finançament del IMPIVA.

Al costat del Clúster de la Comunitat Valenciana acudiran els responsables de tots els clústers nacionals, Galícia, País Basc, Madrid, Extremadura, Catalunya, Balears, Canàries i les associacions AEPAA-APRIA (en fase de constitució del clúster andalús). A més, els representants de l'audiovisual de Catalunya i Andalusia elegeixen València també per constituir-se oficialment com clúster. Amb la presència de totes aquestes organitzacions, es presenta aquest any l'oportunitat de construir una verdadera empresa de l'audiovisual al nostre país, amb el suport dels clústers i de les entitats financeres.