24 de octubre de 2020
4 de juny de 2019

Restringeixen la circulació de la carretera de Formentor del 15 de juny al 15 de setembre

Restringeixen la circulació de la carretera de Formentor del 15 de juny al 15 de setembre
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha presentat aquest dimarts la proposta de restricció de circulació de la carretera de Formentor, que tindr lloc del 15 de juny al 15 de setembre, és a dir, durant un mes més que en 2018, quan les restriccions van tenir lloc de l'1 de juliol al 31 d'agost.

"Estem davant d'un exemple d'enteniment entre totes les administracions públiques amb l'objectiu de mantenir la Serra de Tramuntana i, en concret, el far de Formentor, el qual necessita protecció", ha explicat en roda de premsa.

D'aquesta manera, l'accés al far estar regulat els set dies de la setmana en un horari de 10.00 a 19.00 hores amb l'objectiu de preservar "un dels espais més emblemtics de la Serra", patrimoni mundial de la humanitat per la Unesco.

En concret, es restringiran els onze quilmetres que uneixen la platja de Formentor amb el far, del quilmetre 8,7 al 19,6.

Les persones visitants podran agafar l'autobús (L-353) del Transport de Balears (TIB), que surt del Port de Pollena cada 30 minuts i arriba fins a la platja i el far.

Així mateix, podran accedir els autobusos del TIB, residents i vehicles que transportin persones amb mobilitat reduda --prvia autorització--, vehicles de serveis, salvament, sanitaris, emergncies i cossos de seguretat, i ciclistes i excursionistes a peu. Per tant, no podran accedir vehicles particulars sense autorització, motocicletes i camions.

En relació a l'estacionament dels vehicles, aquests podran aparcar de manera gratuta a la zona de l'estació d'autobusos del Port de Pollena, des d'on surt l'autobús, així com a la zona d'accés a Formentor just abans de comenar l'ascens a la península.

Per demanar l'autorització per a persones amb mobilitat reduda, aquestes han de contactar amb antelació amb la Direcció general de trnsit (DGT), a través del correu electrnic jptib@dgt.es. S'imposaran sancions econmiques als vehicles que circulin sense autorització.

El far de Formentor est situat en l'extrem nord de la Serra, un paratge que té un total de 90 quilmetres. La península de Formentor pertany al municipi de Pollena i es troba a 54 quilmetres de Palma.