12 de diciembre de 2019
25 de maig de 2010

Retallada.- Els alcaldes d'UM asseguren que es veuran "ofegats" si el Govern no els deixa endeutar-se més

PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

Els alcaldes d'UM van assegurar avui que no arribaran "a finals d'any" si el Govern espanyol els prohibeix seguir endeutant-se, ja que sostenen que assumeixen moltes competències que no corresponen als consistoris i per les quals no perceben cap retribució econòmica, el que sumat a la seva falta d'ingressos provoca que es vegin "ofegats" amb la despesa corrent.

Així ho van asseverar avui en roda de premsa els alcaldes d'aquesta formació d'Alcúdia, Miquel Llompart; Porreres, Bernat Bauzà; i Andratx, Isabel Alemany; els qui van estar acompanyats pel president d'UM, Josep Melià. Els nacionalistes van comparèixer davant dels mitjans per denunciar la difícil situació en la qual es troben després de l'aprovació del Reial decret Llei, que recull entre les mesures per reduir el dèficit públic la prohibició que els ajuntaments puguin acudir al crèdit públic o privat a partir entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2011 per finançar-se.

Els alcaldes d'UM van sostenir que els consistoris han arribat a una situació "insostenible" en què es veuen obligats a endeutar-se per poder seguir oferint serveis a la ciutadania i han indicat, en aquest sentit, que si se'ls nega la possibilitat de recórrer als crèdits no podran pagar als seus proveïdors, el que repercutirà en el minvament dels serveis que presten.

"Si l'Estat ofega als ajuntaments, no ens quedarà un altre remei que agafar un avió un dia a anar-nos-en tots a Madrid a lliurar les claus. No es pot aguantar ni un dia més aquesta situació", ha dit l'alcalde de Porreres.