12 de agosto de 2020
25 de maig de 2010

Retallada.- El Govern endarrereix a gener de 2011 la prohibició als ajuntaments d'endeutar-se a llarg termini

MADRID, 25 May. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha publicat avui en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una sèrie de correccions al decret de mesures extraordinàries antidèficit entre les quals es troba el retard fins a gener de 2011 de la prohibició als ajuntaments d'endeutar-se a llarg termini.

Així, a partir de l'1 de gener de 2011 fins al 31 de desembre d'aquest mateix any ni les entitats locals ni les seves entitats dependents classificades en el sector Administracions Públiques podran acudir al crèdit públic o privat a llarg termini, en qualsevol de les seves modalitats, per finançar les seves inversions.

És a dir, els ajuntaments no podran endeutar-se a llarg termini durant tot l'any 2011, un canvi significatiu respecte al contingut original del decret antidèficit publicat ahir en el BOE, que establia que aquesta prohibició entraria en vigor des d'avui fins al 31 de gener de 2011.

Així, els municipis espanyols tindran set mesos per davant per sol·licitar crèdits públics o privats a llarg termini que els ajudin a finançar-se.