14 de agosto de 2020
19 de maig de 2010

Retallada.- Pimem critica que Antich no concreti exactament quines mesures se'n van a portar a terme a Balears

PALMA DE MALLORCA, 19 May. (EUROPA PRESS) -

El president de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), Juan Cabrera, ha criticat avui que el líder de l'executiu balear, Francesc Antich, no hi hagi concretat exactament quines mesures emprendrà a Balears per reduir el dèficit, així com que no hi hagi "clarificat" la reforma fiscal que pretén portar a terme, que afectarà a les rendes altes.

En declaracions a Europa Press, ha lamentat que Antich no hagi detallat si la mesura repercutirà en les rendes mitges-altes o mitges-mitges. A més, va reprotxar que s'estiguin donant les mesures "amb dosis petites" quan s'haurien d'explicar detalladament perquè "estiguem preparats".

En aquest sentit, ha destacat la "incertesa" existent sobre aquesta qüestió i ha assenyalat que els empresaris de les illes estan molt afectats per la crisi econòmica per la qual cosa "veurem els qui són els que tenen rendibilitat".

Així, ha assenyalat que la majoria d'empresaris de l'illa es dediquen al turisme o a la construcció i que, mentre els primers estan "en espera de veure com acaba la incertesa del volcà", els del sector de la construcció "tot ho tenen els bancs". "Si això serà un atac frontal per part del Govern a les entitats bancàries ja era hora", ha declarat.

Segons ha remarcat, el teixit empresarial de Mallorca està "molt tocat", per la qual cosa l'administració, segons ha considerat, hauria d'haver realitzat una "valoració real" de com es troba la situació al país per a, a partir d'aquí, "treballar sobre aquests punts".

Cabrera ha subratllat que cada setmana reben notícies "en comptagotes" i que, d'aquesta manera, "no hi ha forma d'incentivar i motivar a l'empresariat i la mà d'obra" de les illes.