14 de diciembre de 2019
 • Viernes, 13 de Diciembre
 • 25 de maig de 2010

  Retallada.- Ple.- Manera revela que el Govern està treballant per "racionalitzar el seu organigrama"

  El PP exigeix una reducció de direccions generals i alts càrrecs

  PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

  El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, va revelar avui que el Govern actualment està treballant per "racionalitzar el seu organigrama", tot i que ha reconegut que la "capacitat d'estalvi" que es pot obtenir actuant en aquest sentit no és "molt elevada".

  Així ho ha indicat en resposta a una pregunta parlamentària del diputat del PP Antoni Pastor, qui va exigir al Govern "decisions valentes" com la reducció de Direccions Generals, com la de Transports o de Justícia, i d'alts càrrecs perquè "no carreguin les culpes i efectes en la gent més feble".

  El conseller va incidir que l'Executiu ja va aplicar una reducció del 6% en els Pressupostos de la Comunitat, per la qual cosa, sumats als 15 milions del pla d'austeritat, suposen un total de 235 milions d'euros. Aquestes actuacions, ha destacat, demostren que el Govern ha realitzat un important treball "avançant-se" a les mesures per a reduir el dèficit del Govern espanyol.

  Alhora, ha remarcat que el Govern està actuant sobre tres línies diferents com són la racionalització del personal, l'alentiment de les inversions no compromeses i l'actuació sobre el sector públics, aspectes que, segons ha dit, seran més concretats pel president del Govern, Francesc Antich, durant la compareixença del pròxim 1 de juny en la qual informarà sobre l'abast a Balears del pla d'austeritat anunciat pel govern Espanyol.

  Manera va reiterar que el fet d'avançar-se a l'hora d'adoptar mesures per retallar la despesa és una "idea valenta" per part de l'administració autonòmica.

  LES INVERSIONS ESTATUTÀRIES ES MANTENEN

  D'altra banda, el conseller es va mostrar convençut que, tot i les mesures anunciades pel president de l'executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, les inversions estatutàries "es mantindran perquè no depenen d'un Ministeri en concret".

  Tot i això, ha assenyalat que el Govern espanyol encara no ha informat quines retallades afectaran a la inversió pública, per la qual cosa no se sap la llista de retallades del Ministeri de Foment.

  Per la seva banda, el diputat del PP Joan Flaquer va entendre que encara no existeixi una "concreció definitiva" i va exigir al Govern que siguin "més que mai, reivindicatius" lloc la comunitat ja "arrossega un dèficit històric en inversions". Sobre aquest aspecte, Manera ha considerat que l'executiu balear ja ho ha demostrat, tant mitjançant el programa d'inversions que "emana" de l'Estatut i que assegura l'execució de 400 milions d'euros anuals, com que "cada any treballem per tancar convenis". A més, Manera ha destacat que les inversions no estan paralitzades en la comunitat.

  Flaquer va alertar que una reducció de la despesa pública pot afectar a la despesa corrent i que les inversions són "fonamentals" ja que "milloren el benestar de vida i són el millor camí per crear llocs de treball".

  També sobre aquesta matèria li va preguntar el popular Miquel Jerez, qui desitjava conèixer quins efectes tindria la retallada de Zapatero a Eivissa, per la qual cosa Manera va reiterar que encara no existeix una desagregació de les inversions que poden estar afectades.