14 de agosto de 2020
19 de maig de 2010

Retallades.- UGT, CCOO i CSIF es concentraran demà davant de les delegacions del Govern a Balears

PALMA DE MALLORCA, 19 May. (EUROPA PRESS) -

UGT, CCOO i CSI-CSIF es concentraran demà a les 19.00 hores davant de la Delegació del Govern, a Palma, i front les delegacions insulars de l'executiu a Menorca i Eivissa, com a gest per expressar el seu rebuig a les mesures anunciades pel govern Espanyol per reduir el dèficit públic. Aquest acte es repetirà en totes les delegacions del Govern de l'Estat.

D'altra banda, el dia 8 de juny hi ha una altra cita programada al calendari de mobilitzacions. Serà una vaga general del sector de la funció pública a la qual està cridada a participar tota la ciutadania, tal com ahir van manifestar als mitjans de comunicació els representants d'aquest sector dels sindicats UGT, CCOO i CSI-CSIF. Aquest dia, es farà una manifestació després de la que es llegirà un parlament acordat entre les centrals convocants.

A més, els sindicats estan recollint firmes d'utilitzats públics i dels òrgans unitaris de representació per lliurar-les tant al Congrés dels Diputats, com en les Delegacions de Govern de les Comunitats Autònomes.

D'altra banda, el dia 25 es realitzarà una manifestació, també contra les retallades, a les quals estan cridats tots els treballadors de la sanitat i educació pública. Aquest acte està convocat pel sindicat d'infermeria Cemsatse i ja han anunciat la seva adhesió el Sindicat Independent ANPE i el d'Auxiliars d'Infermeria (SAE).

A més, demà es farà el Consell de Ministres en el qual s'han d'aprovar aquestes mesures a través d'un decret llei. Entre les retallades més cridaners destaca la reducció d'un 5% del salari dels funcionaris, la congelació de les pensions de pròxim any, l'eliminació del xec nadó de 2.500 euros o la retirada de la retroactivitat en la sol·licituds d'ajuda a la Dependència.

Cap recordar que els sindicats ja es van manifestar contra les mesures del Govern divendres passat, tant davant de Delegació, com davant del Consolat de Mar.