30 de octubre de 2020
11 de abril de 2019

La Ruta de Pedra en Sec connectarà amb Palma, Santa Maria i Lloseta, després de la seva modificació

La Ruta de Pedra en Sec connectarà amb Palma, Santa Maria i Lloseta, després de la seva modificació
ARCA - ARCHIVO

El nou pla especial preveu, a més, la localització dels refugis necessaris per cobrir la totalitat de la ruta

PALMA DE MALLORCA, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous inicialment la modificació del Pla Especial de la Ruta de Pedra en Sec, que permetr connectar la ruta amb diferents municipis com Palma, Santa Maria del Camí i Lloseta.

Des del Consell, han explicat que altres ajuntaments, que ja formen part de la ruta com Puigpunyent, Calvi, Esporles i Bunyola, també han demanat ampliar el nombre de trams connectats.

D'aquesta manera, l'itinerari de la ruta passar de 299,56 quilmetres a 364,2 quilmetres, i deixar de ser lineal (d'Andratx a Pollena) per incorporar diferents camins per connectar municipis del Raiguer i Palma. Aquesta ampliació també facilitar l'arribada a la ruta a través del transport públic.

D'altra banda, es milloren els traats per garantir la seguretat, viabilitat i l'inters patrimonial i paisatgístic del recorregut. Els canvis també s'adapten a la normativa com la Llei de Camins Públics i Rutes senderistes de Mallorca i Menorca.

El nou pla especial preveu, a més, la localització dels refugis necessaris per cobrir la totalitat de la ruta: se'n obriran de nous a Esporles i Formentor, així com els ja prevists de Raixa i Galatzó.