30 de septiembre de 2020
18 de desembre de 2009

Sa Nostra qualifica d'"oportunitat única" la integració de les caixes i remarca que mantindrà el seu "arrelament local"

PALMA DE MALLORCA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

Sa Nostra ha considerat avui que és una "oportunitat única" la seva possible integració amb Caixa de Burgos, CajaCanarias i Caja Navarra de manera que actualment està intercanviant informació per adoptar una decisió sobre el Sistema Institucional de Protecció (SIP) abans del 30 de juny.

En roda de premsa, el president i el director general de l'entitat, Fernando Alzamora i Pau Dols, respectivament, van subratllar que, amb aquest model d'aliança, la caixa mantindrà el seu "arrelament local, el compromís amb el territori i la capacitat d'actuar en suport al teixit productiu de la Comunitat" a més de "limitar el risc de pèrdua de clients", ha apuntat Dols.

Dols ha assenyalat que "en absolut volem una fusió" ja que els òrgans de govern de Sa Nostra "tenen clar" que l'entitat no ha de perdre la seva "identitat" però que, alhora, cal "ser capaços d'aprofitar les oportunitats" i pot ser que aquesta "no es torni a repetir".

En aquest mateix sentit es va manifestar Alzamora qui ha remarcat que Sa Nostra "no perdrà en absolut" que Balears ha de ser la prioritat. Alhora, Dols ha apuntat alguns avantatges del SIP com que permet acudir amb "molta major facilitat" als mercats internacionals, així com "estar segurs que no tindrem problemes de liquiditat, tenir millor avaluació i compensar els possibles problemes". "Un SIP al fi i a al cap és un sistema d'aval mutu", ha remarcat.

Caja Navarra, CajaCanarias, Caixa de Burgos i Sa Nostra formaran el nou grup Banca Cívica, una integració que ja ha estat presentada als consells d'administració de les entitats que ho componen.

El grup Banca Cívica se situarà, una vegada rebi el vistiplau definitiu per part del Banc d'Espanya, com la sisena entitat del sector de caixes en actius totals, amb 60.000 milions d'euros, la quarta per fons propis amb més de 3.800 milions d'euros (forta capitalització amb un 'core capital' superior al 8 %), i la cinquena en resultats abans d'impostos amb 224 milions d'euros (segons dades de tancament del primer semestre del 2009 i tenint en compte els processos de consolidació sectorial que s'han fet públics).