22 de octubre de 2020
13 de gener de 2010

Sa Nostra ha renegociat en un any el préstec de més de 2.100 hipoteques per un import de 332 milions d'euros

PALMA DE MALLORCA, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -

Sa Nostra ha renegociat en poc més d'un any el préstec d'un total de 2.112 hipoteques per un import de 332 milions d'euros a través del Pla d'ajudes a clients i famílies, posat en marxa amb l'objectiu d'assistir a les famílies amb problemes per assumir els deutes contrets en l'adquisició de l'habitatge pròpia.

En un comunicat, Sa Nostra va detallar que del volum total d'hipoteques renegociades, 1.800 s'han resolt mitjançant novacions i carències i 220 a través de refinançament i, d'altra banda, ha explicat que totes elles s'emmarquen en la línia d'ajudes per a situacions transitòries.

L'entitat financera ha recordat que per atendre les necessitats de finançament "es proposen solucions a mida de cada client", de manera que "s'estudia cada cas i s'ofereix la solució més adequada, d'acord amb les possibilitats de les famílies i els clients afectats per aquesta situació".

Sa Nostra ha subratllat que l'objectiu del Pla d'Ajudes és que les famílies i els clients puguin conservar el seu domicili habitual, per a la qual cosa se'ls ofereix la possibilitat de la novació del préstec amb períodes de carència, l'ampliació del termini del deute o la modificació de la forma de pagament. Alhora, ha afegit que també es proposa la dació o compravenda de l'immoble amb la possibilitat de lloguer.

D'altra banda, l'entitat financera ha subratllat que durant el 2009, l'Obra Social de Sa Nostra va destinar un total de 2,3 milions d'euros a projectes i ajudes en matèria assistencial i social, de manera que d'aquesta quantitat, 250.000 euros es van dedicar al programa d'urgències socials, que s'han canalitzat a través de vuit entitats col·laboradores en qualsevol part de les illes. Així, ha recordat que aquesta iniciativa, impulsada per pal·liar les conseqüències de la crisi econòmica, té una durada de tres anys i un pressupost global de 750.000 euros.