14 de agosto de 2020
18 de febrer de 2009

Salom (PP) creu que el rebuig de Zapatero al cessament de Bermejo implica que "està d'acord" amb el seu comportament

MADRID, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

La diputada del PP per les Balears María Salom ha assegurat avui que la decisió del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de no acceptar la dimissió del ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, reclamada pel seu partit arran de la presència en una cacera juntament al jutge de l'audiència nacional Baltasar Garzón, implica, segons la seva opinió, que ell mateix està "d'acord" amb aquest tipus d'actuacions.

"Això dóna una imatge de complicitat com si hagués alguna cosa orquestrada" va exposar Salom qui a més va detallar que Zapatero "no ha defensat al ministre" però tampoc ha acceptat cessar-lo. "I si el president del Govern segueix mantenint a Bermejo és que està d'acord amb les seves actuacions, de manera que Zapatero és també responsable de tot el que està fent el ministre de Justícia", ha emfatitzat.

En declaracions a Europa Press, Salom ha valorat així el desenvolupament del ple de Control al Govern del Congrés dels Diputats que va tenir un intens debat entre el líder del PP, Mariano Rajoy, i el president del Govern sobre la imatge transmesa per Bermejo al coincidir amb Garzón en una cacera després d'haver-se iniciat les actuacions del cas Gürtel.

Segons l'opinió de la diputada popular s'han posat de manifest, amb la pregunta de Rajoy, les sospites d'una "utilització dels mitjans de l'Estat", una circumstància que va vincular a la campanya electoral a Galícia i el País Basc. "Sempre passa el mateix quan hi ha campanya electoral, quan les enquestes no donen el que el PSOE pretenen que donin", ha postil·lat Salom.

"No pot ser que en el mateix cap de setmana que s'estan donant filtracions els mitjans de comunicació, el ministre, el jutge i el policia que està investigant se'n vagin a menjar, sopar i caçar junts", ha afegit Salom qui a més va veure Bermejo "descarat i sobrat" en la seva posició, pel que ha expressat la seva creença que "no va a canviar la seva actitud" tot i les crítiques.

També va censurar les filtracions que s'han donat sobre els casos de corrupció que afecten persones vinculades al PP sense que s'hagi resolt el procés judicial, aspecte que per a Salom "no hauria de passar en un Estat de Dret" on es reconeix la garantia de "presumpció d'innocència".

A més, ha subratllat que el seu partit defensa de manera "claríssima" la "tolerància zero" contra la corrupció "vingui d'on vingui", però al seu torn va detallar que cal deixar que es concloguin els processos judicials per fer les valoracions.

PAPER IMPORTANT DE BALEARS EN LA COMPAREIXENÇA DE PUMPIDO

Salom també ha assegurat que el PP a Balears porta "més d'un any sabent" que existeix una "doble vara de mesurar" quan es tracta d'aquest partit, mentre que existeix un altre tracte diferent quan es tracta d'altres partits polítics com és el cas del PSIB o d'Unió Mallorquina (UM).

"Portem més d'un any sabent que quan es tracten d'actuacions contra algú vinculat al PP hi ha una presència mediàtica impressionant, presència que no es veu quan és el PSOE o UM", ha afegit la diputada qui va incidir que els "protocols d'actuació són d'una determinada manera per al PP i són d'una altra quan es tracta d'altres partits", aspecte que "no pot donar-se" perquè "la Justícia ha de ser imparcial".

Per aquesta raó, ha assegurat que l'experiència del PP viscuda a Balears tindrà "un paper important" si s'accepta la compareixença del Fiscal General de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, amb cas com el suscitat durant el procés judicial d'Eivissa Centre.