14 de octubre de 2019
 • Domingo, 13 de Octubre
 • Sábado, 12 de Octubre
 • 6 de juliol de 2009

  Salvament Marítim ha realitzat aquest any més de 200 actuacions a Balears, la majoria per embarcacions a la deriva

  PALMA DE MALLORCA, 6 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El centre regional de Salvament Marítim a Balears ha atès des de començament d'any, de gener a juliol, un total de 220 incidents, el 40 % dels quals motivats per la deriva d'embarcacions per error mecànic, segons han assenyalat a Europa Press fonts d'aquest organisme.

  En concret, 192 actuacions han estat impulsades des de Salvament Marítim mentre que en les 28 restants aquest servei va actuar en col·laboració amb els centres de Madrid, València i Barcelona. Tal com han assenyalat des d'aquest servei, encarregat dels serveis de recerca, rescat, salvament marítim i lluita contra la contaminació.

  Respecte al mateix període de l'any passat, la xifra és semblant tot i que amb un lleuger increment, "no significatiu". Cap recordar que al llarg de tot 2008 Salvament Marítim va atendre un total de 613 incidències -un 3,7 % menys que el 2007-, 555 d'elles de manera directa -un 2,5 % més- i 58 en col·laboració amb altres centres.

  Respecte als casos, Salvament Marítim ha apuntat que, a més dels incidents per embarcacions a la deriva, abunden la recollida d'objectes perillosos per a la navegació, les evacuacions mèdiques a causa d'un accident en el mar a bord o a causa d'alguna malaltia d'un passatger o de la tripulació d'un pesquer o un iot, entre d 'altres actuacions.

  Respecte als casos més greus no són nombrosos aquest tipus d'incidents, tot i que alguns dels quals s'han produït fins ara i en els que Salvament Marítim ha intervingut són incendis i en embarcacions que han quedat varades o que també han patit un incendi.